12 нови обучители и още полезни обучения в 9Academy
Кандидатстване

12 нови обучители и още полезни обучения в 9Academy


9Academy нови обучители лектори лекции обучения

Или какво още ти дава участието в Академията?

Възможността да се развиваме и растем постоянно – това е една от основните мисии на 9Academy. Развитието в различни професионални, но и личностни направления е ключова добавена стойност, която всеки един участник получава от участието си в Академията. То обаче нямаше да бъде възможно без отдадеността на нашите над 50 обучители и ментори. С радост можем да кажем, че техният брой продължава да расте стремглаво.

Затова сега с удоволствие ви представяме най-новите попълнения в нашия звезден отбор от експерти, лидери и професионалисти в сферите си, които щастливо наричаме “лектори” в 9Academy.

И, разбира се, разнообразието от теми, които те представиха пред участниците от Сезон 7. 

Нови обучения = безкраен опит и знание

С развитието на бизнеса в световен мащаб се появяват все повече и повече нови теми, които изучаваме с вълнение. Затова е напълно естествен процес в Академията да продължим да включваме обучения по нови теми, но и да увеличим широкоспектърността на такива, които сме имали досега. Ето и изцяло новите лекции, които за пръв път видяхме в Сезон 7 на 9Academy

 • Дизайн мислене с Ралица Ралчева
 • Как да извлечем максимума от работата ни с дизайн агенции, студиа, фрийленсъри и програмисти с Пламен Силянов, Жоро Йорданов и Димитър Протогеров от Oblik Studio
 • Първи стъпки в мениджмънта с Ивайло Нецов

Вижте повече: Ралица Ралчева и изкуството на Дизайн мисленето

Най-доброто представяне на обученията обаче можем да направим, като ви опишем нашите нови лектори. Изключително щастливи сме за участието на всеки един от тях и желанието им да се присъединят в нашата общност, за да могат както да помагат, така и да намират помощ по различни казуси. По този начин се създава заложеното в идеята на Академията взаимодействие между членовете на общността, което я прави още по-устойчива. Още по-радостни ни прави факта, че именно тези доказани професионалисти и лидери в сферата си решиха да споделят опита, знанията и съветите си с участниците в 9Academy.

Ето и кои са новите за Сезон 7 лектори, които допринасят чрез цялостното си присъствие в Академията за ефективността и добавената стойност на всеки един, участващ в нея:

 • Ралица Ралчева – Мениджър „Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг. Тя е обучител по “Дизайн мислене” именно защото е един от водещите експерти в прилагането на методологията в бизнес среда. Освен това обаче е участвала и е водила проекти в сферите на телекомуникации, продажби, човешки ресурси, здравословен начин на живот и други.
 • Борис Колев – Един от най-успешните серийни предприемачи у нас, който е развивал различни бизнеси и социални проекти още от ученик. Зад гърба си има 9 компании, 3, от които продадени, 4 неправителствени организации и участие в над 15 доброволчески инициативи. 
 • Милин Джалалиев – Съосновател на ARC Academy – академия с програми в сферата на game dev fundamentals, game dev advanced, brand design. Има над 16 години в областта на рекламата и брандинга, а в продължение на 10 години е бил Мениджър на Saatchi & Saatchi.
 • Данаил Коев – Основател на VEDA – единствената счетоводна кантора, фокусирана изцяло върху партньорства с IT Start & ScaleUps. Едно от водещите лица в дейностите на BESCO (Българската стартъп асоциация), а също е и член на контролния и на консултативния съвет.
 • Габриела Иванова Адвокат по трудово право в Kinstellar, водеща адвокатска кантора с офиси в 10 държави от Централна и Източна Европа и Азия. Участвала е активно в някои от най-големите сделки в ИТ сектора, по които Kinstellar консултира през последните няколко години.
 • Пламен Силянов – Full-Stack Designer в Oblik Studio – българско студио, отличаващо се с огромно внимание върху детайла, разработването на дигитални продукти и фокус върху перфектния user experience. Пламен има близо десет години в сферата на дизайна, а освен това е и един от съоснователите на 9Academy и е частицата в пъзела на Академията, която създава облика на нейното дигитално присъствие.
 • Жоро Йорданов – Интерактив дизайнер и съосновател на Oblik Studio, за което вече ви споменахме. Занимава с уеб дизайн от 15 години, като последните 6 с фокус върху развитието на студиото.
 • Димитър Протогеров – Съосновател и студио мениджър в Oblik Studio. Една от основните му мисии е да докаже, че комуникационният процес между клиента и изпълнителя е ключова както за креативния процес, така и за лекотата на ежедневната работа.
 • Красимира Величкова – Изпълнителен директор на Български дарителски форум. Красимира е един от хората в България, отдадени на обединяването на благотворителни фондации и социално отговорни компании. 
 • Елица Баракова – Елица Баракова е изпълнителен директор и част от 21 години от Фондация BCause – организация, която търси промяна в живота на хората и общностите чрез развитие на дарителството и социалните инвестиции, като под нейно ръководство програмите за местно дарителство порастват от 50 хиляди до над 2 милиона лева.
 • Юлия Андонова – Директор “Развитие и комуникации” във Фондация “П.У.Л.С.” – една от водещите неправителствени организации в България, която оказва помощ на хора денонощно.
 • Ивайло Нецов – Изпълнителен директор на foodpanda България, част от международната група на Delivery Hero, от 2017 година. С богат опит в различни компании в сферата на дигиталния маркетинг. 

Изключително признателни сме за решението на всеки един от тези признати професионалисти да се превърнат в част от Академията като лектори. Нашите обучители и ментори са от огромно значение за цялостното развитие на участниците в 9Academy и сме горди, че едни от водещите специалисти у нас дават от времето, опита и ресурсите си за развитието на едно устойчиво общество от професионалисти. Благодарни сме на всеки един от тях, че е част от 9Academy и нямаме търпение да се срещаме и да черпим от безкрайните им знания и занапред. 

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Блог