Данаил Коев - 9Academy
Кандидатстване

Данаил Коев


Данаил Коев 1

Данаил Коев е основател на VEDA – единствената счетоводна кантора, фокусирана изцяло върху партньорства с IT Start & ScaleUps.
Първият офис на VEDA е в студентско общежитие – бл. 55 в Студентски град, а първата проведена маркетингова кампания – разлепяне на “рекламни некролози” на битака в Младост. Само че през нощта, за да не го познаят и да му се смеят.

10 години по-късно не спират да му се смеят, но междувременно със своите колеги във VEDA започна да трансформира представите на хората и бизнеса за счетоводната професия и да замества образа на сърдитата лелка, чукаща на елката със среден пръст, с този на Almighty Wonder Woman (и Man…)

Данаил взима активно участие в дейностите на BESCO (Българската стартъп асоциация), а също е и член на контролния и на консултативния съвет.
Съосновател и член на контролния съвет е и на една от първите децентрализирани автономни организации от ново поколение в България – Comrade Cooperative. Наскоро с група предприемачи създават BattlePass – първото стартъп студио (или още venture builder) в България.

Данаил Коев вярва, че единственият ефективен начин да изстискваш соковете на по-добрата си версия от самия себе си е редовно да се предизвикваш и излизаш от зоната си на комфорт, без значение дали имаш конкретна дългосрочна цел точно в този момент или не. Така през 2020 година с колегите му успяват да порастнат двойно като екип, ко-стартира нов бизнес проект, научи се да кара мотоциклет и да се гмурка със SCUBA и записа Право в НБУ.
В to-do листа си за 2021 има създаването на най-хипарската академия за мързеливи, но талантливи счетоводители, да започне уроци по барабани, както и да осигури компания на нищо неподозиращата си дъщеричка.

Обучения