Кандидатстване - 9Academy
Кандидатстване

Най-цялостната обучителна програма за професионално и личностно развитие в България

 • 9 бизнес модула
 • Практически бизнес казуси
 • Модул за личностно развитие
 • Достъп до общност от експерти
Кандидатстване 1

Сезон 10

Програмата на 9Academy

Сезон 10 ще започне през ноември месец. В него отново ще има само 50 участника. В това издание ще бъдат включени обучения от 9-те бизнес модула, модулът за личностово развитие, както и работа по бизнес казуси. Освен това получаваш достъп до 9Academy Membership – новата платформа за развитие на теб и твоите идеи.

Уебинари на живо

Всички обучения се провеждат онлайн под формата на уебинар. Получаваш директна възможност да задаваш въпроси към лекторите. Обученията са достъпни и под формата на запис.

Кандидатстване 2
Кандидатстване 3

Онлайн платформа за учене

Получаваш пряк достъп до записите от уебинарите в специалната платформа на 9Academy. В нея те очакват и допълнителни обучения, записни предварително, курирано съдържание, събития и ресурси, за да надградиш още повече знанията и уменията си.

Ресурси и общност

В Сезон 10 получаваш достъп до всички обучителни ресурси в платформата, както и директна комуникация с останалите участници и членове на общността.

Кандидатстване 4
Кандидатстване 5

9Academy Membership

По време на сезона получаваш достъп до новата платформа за развитие на общността на 9Academy. В нея ще откриеш нетуъркинг събития, Job Board, карта на общността и още ресурси и специални събития специално за теб и твоето развитие.

Кандидатстване 6
НОЕМВРИ 2022

Откриващо събитие

Онлайн първа среща на новите 50 участници. Силно запомнящо се и вдъхновяващо преживяване, което поставя началото на сформирането на групата на новия сезон и превръщането ѝ в помагаща си и подкрепяща се общност.

Кандидатстване 7
НОЕМВРИ 2022

01. Модул Предприемачество

Най-важните първи стъпки – от валидиране на идеята и събиране на екип до намиране на финансиране. Ще се срещнеш с успешни серийни предприемачи и с теми като Lean StartUP, Design Thinking, Bootstraping и др.

Кандидатстване 8
ноември 2022

02. Модул Маркетинг, Реклама и ПР

Пътят към успешната маркетингова стратегия и съставните ѝ части. Ценни съвети от експерти с богат опит както с утвърдени брандове, така и с нови продукти и услуги. От посланията, през избора на канали до анализ и постигането на максимална ефективност.

Кандидатстване 9
ноември 2022

03. Модул Продажби

Ще си обясниш защо трябва винаги да продаваш с добавена стойност, как потребителите вземат решение за покупка и как да ценообразуваш продуктите и услугите, които предлагаш.

Кандидатстване 10
декември 2022

04. Модул Право

Първите правни стъпки при създаване на бизнес или НПО – от това как да избереш правилната за твоята дейност юридическа форма до най-важните закони, които е добре да познаваш.

Кандидатстване 11
декември 2022

05. Модул Финанси и Счетоводство

Лекторите обясняват достъпно и разбираемо най-важните финансови и счетоводни понятия, както и дават насоки за управление на личните финанси. Ще научиш за видовете инвестиции и как ти да управляваш парите, а не те теб.

Кандидатстване 12
януари 2023

06. Модул Човешки Капитал

Какво е психологически договор и как да управляваме отношенията с хората. Ще говорим и за подбор, развитие и оценка на персонал, както и защо вече не говорим за човешки ресурси, а за човешки капитал.

Кандидатстване 13
януари 2023

07. Модул Технологии и дигитални инструменти за бизнеса

Технологии, които могат да помогнат на твоя бизнес и как да решаваме проблеми на клиентите, чрез технологиите. Ще чуеш насоки и съвети как да извлечеш максимума при работа с дизайн агенции, студиа, фрийленсъри и програмисти.

Кандидатстване 14
януари 2023

08. Модул Социална ангажираност и устойчивост

Примери за социално предприемачество и за добри партньорства между бизнеса и НПО сектора, както и защо е добре всички ние да сме социално отговорни и ангажирани.

Кандидатстване 15
февруари 2023

09. Модул Управление

Първите стъпки в мениджмънта, как се изграждат устойчиви бизнеси и организации и защо ни е управленско счетоводство – как да вземаш правилните управленски решения ще научиш от доказано успешни мениджъри.

Кандидатстване 16
декември 2022, януари и февруари 2023

Бизнес казус

Онлайн работа и представяне на работа по казус. Практическото задание дава още една възможност за подобряване на презентационните умения. Упражнява се на практика наученото по време на обученията, развиват се както професионални умения, така и тези, свързани с работа в екип.

ноември 2022 – февруари 2023

Модул за личностно развитие

Този модул е разработен в следствие на убеждението ни, че това да развиваш себе си като личност, определя до голяма степен какъв професионалист си. Той се фокусира върху основните теми: “Кой съм аз”, “Аз и другите” и “Аз и светът”.

Кандидатстване 17
Кандидатстване 18
декември 2022 и февруари 2023

Рефлексии

Рефлексията е процес, в който с помощта на опитен фасилитатор, ще можеш да направиш ретроспекция на случилото се и да разбереш какво си научил, а и да придобиеш нови знания на база опита на останалите участници. Рефлексиите се случват в малки групи.

Колко ще струва?

Таксата за участие в 9Academy покрива административни и организационни разходи, свързани с използване на необходимите софтуери, материали и инструменти за провеждане на обученията и специалните събития.

Кандидатстване 19
ЕДНОКРАТНО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ

600 лв.

 • Над 20 обучения в 9 бизнес модула
 • Онлайн платформа за учене и социална мрежа
 • Онлайн достъп до записи на обучения и материали
 • Среща с доказани експерти и успешни предприемачи
 • Практическа работа по реални бизнес казуси
 • Запознанство с нови партньори и съмишленици
Кандидатстване 20
РАЗСРОЧЕНО ЗАПЛАЩАНЕ

2х350 лв.

 • Над 20 обучения в 9 бизнес модула
 • Онлайн платформа за учене и социална мрежа
 • Онлайн достъп до записи на обучения и материали
 • Среща с доказани експерти и предприемачи
 • Практическа работа по бизнес казуси
 • Запознанство с нови партньори и съмишленици
Кандидатстване 21
В сезон 10 ще раздадем

5 стипендии

 • 2 стипендии, покриващи 80% от таксата за участие.
 • 3 стипендии, покриващи 50% от таксата за участие.
 • Повече за условията и критериите да си сред един от стипендиантите, ще ти дадем по време на интервюто, което е втора стъпка от процеса по подбор в Академията.

Как да кандидатстваш?

Само 50 кандидати ще получат своя достъп до Сезон 10 на 9Academy. Процесът по подбор е твоят вход в Академията. Той се състои от два етапа – попълване на апликационна форма за кандидатстване и провеждане на неформално интервю.

9 ПРИЧИНИ

Защо да кандидатстваш?

Освен изброените вече неща и това, което си разбрал от прочетеното в сайта, може да очакваш и:

Обучителите в 9Academy

Над 20 лектора те очакват в деветте модула на 9Аcademy. Те са доказани експерти, практици и успешни предприемачи.

Кандидатстване 31

Участниците в 9Academy споделят

През програмата на 9Academy преминаха над 450 участници, които споделиха високи оценки за придобитите знания, умения и контакти:

Често задавани въпроси

9Academy е програма, даваща знания и умения в професионален и личностен план. Програмата е подходяща за собственици на бизнес, хора, решили да стартират или развиват такъв, хора с предприемаческа идея, но и такива, които искат да придобият бизнес умения, чрез които да надградят кариерата си.

Не. В подбора за участие в 9Academy ние не търсим професионални умения. Не е необходима подготовка, най-важна е вашата собствена мотивация и желанието ви да колаборирате с останалите участници и членове на общността.

Не. В 9Academy се включват участници, които са предприемчиви, в смисъла на това да искат да подобряват себе си и средата около себе си. Не е задължително да искате да стартирате свой собствен бизнес или да имате идея за това. А понякога идеи за собствени (бизнес) начинания се появяват в хода на програмата.

9Academy ще започне през ноември 2022 и ще приключи през февруари 2023. Обучения и събития ще се провеждат в 1 до 2 делнични вечери седмично от 19 ч. до 21 ч., както и 1 до 2 съботи месечно в интервала 10 до 17 ч.

Програмата е съобразена с всички национални празници и официални почивни дни. Но трябва да си предвидите и време за самостоятелна работа в подготовка, както и екипна работа по Казус за работа по групи, ако искате да си вземете максимума от Академията.

Не. 9Academy е цялостна програма, фокусирана върху деветте кръга на бизнес познанието. Целта на обучителната програма е да ви даде обширния поглед върху аспектите на всяка една организация и да ви даде познание за всеки един от тях.

Записи от обученията и курираното съдържание се качват в онлайн платформата на 9Academy, с достъп само за участниците в съответния сезон. Записите не включват Q&A сесиите след края на обученията. Няма записи от модул Личностово развитие.

Защото 9Academy е повече от обучителна програма – това е общност от хора, които си взаимодействат и си помагат. Участниците учат от лекторите, но учат и от себе си и от другите участници. Подборът в 9Academy е на база на компетенции, например решителност, постоянство, усвояване на нова информация и прилагане на наученото и др.

Стипендиите са част от нашия стремеж 9Academy да е достъпна за колкото се може повече хора. Целта е да подкрепим участници, за които таксата би била пречка да се включат. Обсъждаме подробно възможността за стипендия по време на интервюто, което следва след попълването на формуляра. 

Лекторите са практици, хора с богат опит, както в България, така и по света. Те са хора, които имат уменията и желанието да споделят от своите знания и помагат на участниците в 9Academy, защото вярват, че с общи усилия и със споделяне всички заедно ще ставаме много по-добри.

Не, в 9Academy няма нито изпити, нито оценки, нито следене на брой присъствия. Нищо не е задължително. Всеки си взима от 9Academy толкова, от колкото има нужда.

Да, всички участници, преминали през Академията, получават сертификат за своето участие, който може да бъде полезен спрямо вашия работодател. 9Academy обаче е неформална форма на обучение и не е свързана с държавни институции и лицензиране.

След края на твоя сезон – ти влизаш в алумни клуба на 9Academy. Освен това получаваш възможност и да продължиш участието си в общността чрез 9Academy Membership. В него надграждаш и участието си дотук чрез обмен на знания, съвети, контакти, вдъхновение и подкрепа. Ще имаш достъп до комуникационните канали на общността, както и до редица събития.