Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо
Кандидатстване

Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо


Сезон 7 на 9Academy

Приятелство, общност, смисъл. С тези думи можем да опишем последния сезон на 9Academy.

Започнахме го с широки уеб усмивки и го приключваме със звънкия смях на участниците и то съвсем на живо. В края на сезона успяхме да се срещнем във физическата реалност и да осъзнаем едно – онлайн можем да създадем точно толкова сплотена, вдъхновена и амбицирана общност, колкото и с присъствени събития. Но нека всъщност ви разкажем как точно стана това. 

Вижте повече: 7 е щастливо число, но и щастлив сезон за 9Academy

Пробудени за ново начало на един от най-светлите празници – Денят на народните будители, стартирахме Сезон 7 с 50 усмихнати лица, които гледахме през zoom квадратчета. Ние от екипа на Академията се вълнувахме все едно правим първата си стъпка в това начинание, но всъщност това донякъде е точно така. За пръв път проведохме 9Academy изцяло онлайн, и то в рамките не на половин година, а на четири месеца. Обновената ни програма позволи на участници не само от София, но и от други градове в България да вземат участие в Академията.

И така поставихме начало на голямото си предизвикателство за сезона – да създадем общност от хора, които се виждат само през екрана. 

Така започнаха обученията в Сезон 7, а участниците с всяка следваща лекция показваха своята автентичност чрез проактивност в задаване на въпроси към обучителите.

Всеки един от тях знаеше защо е в Академията. Търсеше своето знание неуморно, не се колебаеше да се свърже с екипа, да даде обратна връзка.

Малко след това започнаха и вътрешните шеги между участниците, забавните картинки, приятелските разговори, в които често се раждат най-вълнуващите идеи. Всеки един от тях подкрепяше другия, а сплотеността стана още по-силна чрез общата им работа по бизнес казуса, който от екипа им поставихме. На “Панаира на идеите” участници, екип, лектори и алумни бяха едно цяло. Всички ние започнахме да усещаме, че зрънцето на 9Academy е покълнало и дори е хванало здраво корени сред пикселите на дигиталната реалност.

Вижте повече: Алумни разказват за Сезон 7

И така с усмивки, обучения, успешна работа и усилено развитие стигнахме дотук – дойде и краят на Сезон 7.

Първият изцяло онлайн сезон на Академията. За наше огромно щастие във финалната рефлексия с участниците успяхме да се срещнем на живо в София. Разстоянието не спря дори и тези от тях, които са от други градове – успяхме да видим широките усмивки и на представителите от Пловдив и Велико Търново. Усмивките бяха основният дрескод както на екипа, така и на участниците. Вълнението на всички нас почти наелектризира въздуха, а щастието ни се увеличаваше и увеличаваше с подкрепата на нашите партньори.

Именно тук искаме да благодарим за сладкия спомен от Benjamissimo, с който посветихме участниците в Алумни обществото на 9Academy. Вкусът на дълго чаканата среща нямаше да бъде толкова хубав и без вкусния обяд от CoKitchen

Няма налично описание на снимката.
Сладкият билет към Алумни общността, за който благодарим на Benjanissimo

С финалната рефлексия поставихме и края на Сезон 7, но както всички знаем – Академията никога не приключва. Пред участниците вече са широко отворени вратите на Алумни клуба на 9Academy. Именно там опитът, контактите и възможностите са безкрайни, а помощ от съмишленици можем да намерим по всяко време. Благодарим на всеки един от участниците, лекторите и партньорите ни, които добавиха себе си като частичка от пъзела на 9Academy.

А ние нямаме търпение да се срещнем с новите вдъхновени личности, готови да скочат в необятната вселена на това дигитално приключение в Сезон 8 на Академията.

Нека заедно продължим да изграждаме най-устойчивата общност за професионално и личностно развитие на бъдещи и вече изграждащи се професионалисти в България!

Автор: Кристина Димова


Блог