Панаир на идеите: “Има трудно, няма невъзможно” - 9Academy
Кандидатстване

Панаир на идеите: “Има трудно, няма невъзможно”


Панаир на идеите е формат, в който участниците представят своите идеи пред ментори.

Вдъхновение, мотивация, решения. Това усетихме и видяхме по време на „Панаир на идеите“ едно от любимите събития за участниците, менторите и екипа на 9Academy по време на сезоните на Академията.

Най-новото обаче беше мястото на провеждането му: изцяло онлайн. Дигиталният формат на сезон 7 повлия и на „Панаир на идеите“, а това даде един огромен плюс на участниците и менторите. Независимо къде се намира, всеки един от тях успя да вземе участие в срещата или да представи своята идея, или да даде насоки за реализирането на практика на отсрещното вдъхновение. Така видяхме, че независимо в каква ситуация се намираме и срещу какво ни изправя живота и индивидуално, и като общество, има единствено трудно, но не и невъзможно.

И като стана дума за идеи, нека ви запознаем с тях:

Виж повече: „Панаир на идеите“ – едно специално събитие за участниците в 9Academy

От еко, през мода до образование, култура и нови технологични решения (и дори повече)

Разнообразието в темите на концепциите по време на „Панаир на идеите“ впечатли както екипа ни, така и менторите, а подкрепата на участниците един към друг беше както винаги вдъхновяваща.

Екологичният начин на живот беше акцент в част от идеите:

Срещнахме се с идеята за изцяло еко бранд, магазин за пазаруване с нулев отпадък, малки къщи от конопобетон, чанти с уникален дизайн за многократна употреба и живот на природата след смъртта на близките и домашните ни любимци.

Модната индустрия също беше представена чрез платформа за среща на дизайнерите с нуждата на потребителя.

Изображението може да съдържа: 8 души, очила, брада и на закрито
Кредит: Георги Малчев

Образованието и културата бяха ключова част от презентираните идеи в това издание на „Панаир на идеите“. Сред тях имаше коучинг за развитие на детски мечти, пространство за създаване и развитие на творчество, проект за интегриране на чужденци, които живеят в България, към социалния и културен живот у нас , китайски за деца, дигитална платформа за арт общност.

Участниците предложиха и идеи за пътуване, които са повече от важни и изключително актуални като проблем в ситуацията в момента. Благодарение на презентациите се запознахме с алтернативна туристическа платформа на международно ниво и приложение за споделено пътуване. В идеите открихме още и airbnb за багажи и вещи, които заемат твърде много място в дома ни и услуга за contract management lifecycle. 

Менторите на участниците и тази година бяха част от нашите лектори, а и изявени професионалисти в своята сфера.

Виж повече: „Академията е централа за положителна енергия“, Сава Бобчев за продажбите и впечатленията си от 9 Academy

Именно те дадоха много важни насоки на презентиращите как да развият своите идеи и им зададоха ключови въпроси, с които им помогнаха да доизяснят за самите себе си концепцията на своя проект. Обратна връзка по време на „Панаир на идеите“ участниците получиха от:

Борис Колев –  един от най-успешните предприемачи на новото време и изпълнителен директор на CSR Bulgaria;

Маргарит (Марк) Ралев – предприемач, преподавател, създател на Ralev.com, GEMJI и други дигитални проекти у нас;

Елица Баракова – Изпълнителен директор на фондация BCause и член на Националния съвет на БМ на Глобалния договор на ООН;

Георги Малчев – Управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг Xplora.bg, преподавател и създател на фондация “Предай Нататък”;

Виж повече: Георги Малчев, или колко е важно да имаш принципи

Вилиана Бакалова – Бизнес партньор Човешки ресурси в „АББ България“;

Сава Бобчев – Търгвоски директор на шоколадите Benjamíssimо и специалист в сферата на продажбите;

Стефания Темелкова – специалист, консултант и преподавател по „Бизнес комуникации“, „Връзки с обществеността“, „Управление на събития“ и др. в Нов български университет;

Ралица Ралчева –  водещ специалист в областта на Design Thinking у нас и мениджър „Вътрешни иновации“ в Софарма Трейдинг.

Виж повече: Ралица Ралчева и изкуството на Дизайн мисленето

Съботата определено беше ползотворна както за участниците, така и за менторите и тепърва предстои да видим как идеите ще се трансформират във вече действащи проекти. Ние определено нямаме търпение да погледнем назад, когато участниците вече се превърнат в Алумни и да ви разкажем за вдъхновението им, трансформирало се в бизнес стратегия. А вие може съвсем скоро да очаквате именно този наш поглед върху хората, завършили Академията в предишните сезони, които успешно са приложили споделените от специалистите познания по време на „Панаир на идеите“, за да превърнат проекта си в реалност.

И за да ни докажат именно едно нещо – има трудно, но не и невъзможно.

Автор: Кристина Димова


Блог