"Панаир на идеите" - едно специално събитие за участниците в 9Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Панаир на идеите“ – едно специално събитие за участниците в 9Academy


Панаир на идеите - специално събитие за участниците в 9Academy

Един необикновен, емоционален, вълнуващ, зареждащ и неописуемо полезен „Панаир на идеите“ се проведе в събота (29 ноември 2014 г.) за участниците и екипа на 9 Academy!

Домакин на вдъхновяващото събитие бе Suite Hotel Sofia, на които благодарим за доброто отношение и възможността.

Като на панаир, започнахме с теглене на томбола ,чрез  която участниците определиха реда за презентиране на идеите си.

Специални наши гости, за да дадат съвети и препоръки на участниците, бяха Теодор Панайотов –  IT обучител и консултант в създадената от него компания IT Instructor, Христо Попов – „сериен“ предприемач с богат опит на международния и българския пазар, Жюстин Томс – блогър, предприемач, консултант по онлайн медии и маркетинг, Ивайло Христов – предприемач и маркетинг специалист,  Елица Мичева – психолог и HR консултант, Георги Балджиев, основател и управител на софтуерната компания ТараСофт, и Димитър Николов, маркетинг специалист, който в момента работи за pCloud.

Преди да започнат  с презентирането , участниците изиграха игра, наречена „дъжд в трастиката“, показваща как се раждат идеите.

Панаир на идеите - специално събитие за участниците в 9Academy

Да се изправиш пред едни от най-добрите предприемачи и маркетинг спецалисти в България изисква голяма смелост. Такава проявиха и двадесет и трима от участниците.

Сред идеите им  бяха камиони за храна, walk and talk – иновация в ученето на чужд език, професионална мрежа за архитекти и проектанти, co-working space за социални предприемачи, Lifestyle място + писта за страстните фенове на BMW, IT младежка мрежа,  оналайн каталог за онлайн обучителни ресурси -Учеводител, производство на коприна, правни консултации за участници в катастрофи, както и модерен студетнски комплекс.  Страхотно впечатление прави, че много от участниците са насочили идеите си към образованието и възможности за развитие на младите хора – платформи за ранно профилиране, кариерно ориентиране, също и за учене на езици.

И като на едно сериозно представяне на проекти, им бе дадена обратна връзка от експертите ни. Някои бяха силно насърчени да продължат в същия дух, на други бяха зададени повече въпроси с цел избистряне на идеята и препоръки как да я развият.  Най-често задаваният въпрос към участниците бе  „Защо само в България?“. Съветът на специалните ни гости беше да мислят и извън границите на България.

Също така те им пожелаха,  ако имат идея и това е тяхната идея,  никога да не не се отказават, защото ще съжаляват, също и никога да не се отказват след провал, защото „успехът се дължи на 99% неуспех“.

Освен обратна връзка от експертите, останалите участници споделяха мнения към презентиращите, даваха съвети, идеи и дори пожелаха да се включат и помагат  чрез своите умения и знания.

След успешно преминалия модул Предприемачество, академиците не спираха да цитират обучителите си Теодор Панайотов, Христо Попов, Стани Милев и Христо Нейчев. Щастливи сме, че всеки си е взел нещо от обученията, което е променило, надградило и помогнало за идеите им.

„Панаир на идеите“ завърши с развносметка на деня. Всеки сподели как се чувства и какво му е донесло това събитие.  Безкрайно сме щастливи от това, което чухме, а именно, че искат повече такива събития, и че това е била най-вълнуващата събота, която са прекарвали в последно време.

Панаир на идеите - специално събитие за участниците в 9Academy.

Участниците, които не представиха своите идеи, пък си пожелаха скоро и те да имат възможност да го направят.

За финал на официалната част екипът бе подготвил още една игра, която  показа на участниците, че всъщност всеки от тях си тръгва след това събитие с много нови идеи. Дори много повече от презентираните 23, защото всеки от тях е видял всяка идея по различен начин и е открил във всяка от презентациите повече от една нови възможности. С това им пожелахме  да се вдъхновяват всеки ден.

Всички преживяхме един страхотно зареждащ, емоционален ден, който не искахме да свършва. Заради такива дни си заслужава всичко, което правим.  И тъй като не искахме да се разделяме, продължихме до вечерта в неформална остановка на по питие, като не спирахме да обсъждаме идеите, емоциите и преживяванията от деня.

 


Новини