“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy
Кандидатстване

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy


9Academy бизнес академия Сезон 8 Финална рефлексия

Или какво се случи по време на финала на изданието на бизнес академията?

Заедно. Това е думата, с която най-добре можем да опишем финалното събитие на Сезон 8.

Усмихнати не в пикселите, а на живо, затворихме цикъла на вълнуващото изживяване, наречено 9Academy. И както Ива Младенова, част от Сезон 8, каза – от греещите със знания и умения звезди в лицето на участниците, се роди още една супернова, която прибавяме към съзвездието на Алумни клуба. Но нека преди това да видим как извървяхме пътя към финала. 

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Дигиталната вселена вече никак не е чужда на никого, но със сигурност бяхме още по-добре подготвени за нея. В едно бяхме сигурни – приятелства могат да бъдат създавани и в тази среда, а знанията, придобити в нея не тежат по-малко, напротив. Видяхме го още в Сезон 7. Затова с подобрена обучителна програма, оптимизирана специално за онлайн среда, заедно с участниците си доказахме, че няма невъзможни неща. Има само ясни цели и път за извървяване към тях. 

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy 1

Тази година със Сезон 8 покорихме нови територии както от България, така и от света, благодарение на нашите участници. Именно защото бяхме онлайн, обучителната програма стана част от живота на хора както от всички крайчета на страната, така и на такива, живеещи в други държави. И колкото и далеч да ни се струва Германия, там също се чуваха споделените знания на обучителите в 9Academy.

Не отне много време преди да се заформят приятелства, макар и в дигиталната реалност.

Вълнуващи идеи за новите проекти също започнаха да се зараждат, а част от тях чухме и видяхме по време на любимия “Панаир на идеите”, а за пръв път тази година част от нашите Алумни бяха ментори по време на него – това са Никола Танев, Владислав Герасимов и Михал Камбарев.

Бизнес казусите поставиха участниците и от Сезон 8 пред реален въпрос на дадена компания или неправителствена организация и така те приложиха наученото от обученията на практика. Щастливи сме, че в обновената обучителна програма добавихме и нови теми като “Презентиране в дигитална среда” – обучение на най-новия лектор в 9Academy – Ива Начкова.

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy 2

След наситената със знания и емоции обучителна програма обаче дойде ред и на края на Сезон 8. За наше истинско щастие успяхме да се срещнем лице в лице по време на закриващото събитие, а именно финалната рефлексия. Заедно, усмихнати и удовлетворени, се обърнахме назад и видяхме какво сме взели от, но и дали на Академията по време на тези почти четири месеца. Още по-щастливи сме от факта, че по време на това събитие успяхме да се видим и с участниците от  Сандански, Козлодуй и Варна и дори разстоянието не беше пречка да се потопим в обединителната енергия на 9Academy. 

Вълнението се усещаше във въздуха от началото до самия край на събитието, а то беше още по-незабравимо благодарение на нашите партньори.

Именно тук е моментът, в който искаме да благодарим на Benjamissimo, че и тази година предоставиха “сладкия билет” за участниците към Алумни клуба на 9Academy.

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy 3

Както знаем обаче, нищо не сплотява повече хората от това да споделят вечерята си заедно. Още по-силното усещане за това, че сме “заедно”, беше възможно благодарение на кетъринга от CoKitchen. За уютната вечер искаме да благодарим на SOHO и незаменимата атмосфера, която предлагат.

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy 4

Повече от знаково е единственото събитие на живо за Сезон 8 да се проведе там, където беше и откриващото събитие на Сезон 1, както и голяма част от обученията през годините.

По време на рефлексията всеки един от участниците сподели своето усещане за мисията на Академията, а всяко едно от тях ни накара да почувстваме удовлетворение от свършената работа и този сезон. Това на Ива Младенова обаче, беляза и цялостната вечер на Финалната рефлексия, а именно

“В 9Academy от звезди създавате съзвездия.”

Щастливи сме, че всяка година след дълъг подбор нашите участници са вдъхновени хора, търсещи промяната както в личностен, така и в професионален аспект. Всеки един от тях е впечатляващ и затова ще продължим и занапред да Ви срещаме с членовете на нашия Алумни клуб. Затова ние вярваме, че съзвездията не ги създаваме само ние, а те се изграждат по време на цялостния процес.

Процес, в който хората в 9Academy усещат своята принадлежност към една общност, търсеща непрестанното развитие и винаги готова да си помогне. 

“От звезди създаваме съзвездия” в Сезон 8 на 9Academy 5

Тук искаме да благодарим на всеки един от участниците, обучителите, менторите и партньорите ни, които правят възможен този процес на създаване на съзвездието, наречен Алумни клуб. Неговите врати пък вече са широко отворени пред участниците от Сезон 8 на 9Academy. Именно там опитът, контактите и възможностите са безкрайни, а помощ от съмишленици можем да намерим по всяко време. Защото сме заедно по пътя към развитието. 

А Вие очаквайте още интересни новини както около Академията, така и за много други страхотни възможности.

Искате да ги научите първи? Следете нашия сайт за още новини както от 9Academy, така и от нашите партньори. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница, инстаграм профила ни, както и в LinkedIn и в Youtube канала ни.

Фотограф: Калин Георгиев


Блог