"Панаир на идеите" като катализатор за развитие на идеи
Кандидатстване

„Панаир на идеите“ като катализатор за развитие на идеи


"Панаир на идеите" като катализатор за развитие на идеи

Красотата на зараждащите се идеи вдъхновява. Важно е обаче да можем да видим техния потенциал за бъдещо развитие, за превръщане в реалност. Със своята практическа насоченост 9Academy предлага именно тази възможност на всеки в бизнес академията – да разбере коя идея всъщност носи “бизнес заряд” в себе си. “Панаир на идеите” е именно това събитие по време на обучението, по време на което участниците презентират проектите, които искат да реализират и на практика.

Така те не само излизат от зоната си на комфорт, а получават конкретни съвети, практически насоки и подкрепа за по-ясното развитие на идеите.

За втори път Панаирът се провежда изцяло в дигитална среда и това отново допринесе за включването на участници и ментори, намиращи се в различни точки по света и у нас. Така видяхме, че независимо в каква ситуация се намираме и срещу какво ни изправя живота и индивидуално, и като общество, има единствено трудно, но не и невъзможно. Практическите решения пък бяха един от основните акценти, които открихме в представянето на проектите на участниците в Сезон 8. 

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Говорейки за проектите, нека разкрием малка част какво се случи по време на “Панаира на идеите”:

В полза на хората

Всеки един от представените проекти от нашите участници имаше една основна мисия – да помогне на хората. Иновативните идеи на участниците бяха в много и различни направления. От технологични решения за подобряване на работни процеси, през здравословни хранителни продукти и услуги, до бизнес с мисъл за развитието и образованието на най-малките – разнообразието в темите на концепциите по време на „Панаир на идеите“ за пореден път беше впечатляващо. Няма как да не сме щастливи и от вдъхновяващата подкрепа на участниците един към друг, която за пореден път ни доказва силата на общността на 9Academy. Още в хода на събитието имаше конкретни предложения за помощ и контакти измежду участниците, на база на тяхната професионална експертиза.

Част от презентациите ни показаха:

  • Иновации в технологиите, пригодени за бизнеса.
  • Как да използваме разказването на истории за своя бранд?
  • Как да спасим рождения ден?
  • Какво можем да направим, за да улесним живота на най-малките?
  • Как любимите ни храни, напитки и преживявания могат да достигнат до нови локации, за да са по-близо до всички нас?
  • Както и много екологични, модни и всякакви други решения (включително и такива, свързани с емоционалната интелигентност и редуцирането на стреса).

Изключително важна част от събитието са и менторите на участниците – изявени професионалисти и експерти в своята сфера. Благодарни сме на всеки един от тях за участието им по време на “Панаир на идеите”. Ценим безкрайни както опита и знанията им, така и споделената обратна връзка относно проектите на участниците от Сезон 8. Чрез ключови въпроси и детайлно мнение, те помогнаха за изкристализирането на цялостната идея зад всеки един проект.

Ето и кои бяха менторите, които споделиха обратна връзка: 

Детелина Момчева – Икономически директор на Settle Bulgaria

Борис Колев –  Сериен предприемач и основател на JT International Group

Елица Баракова – Изпълнителен директор на Фондация BCause

Ралица Ралчева –  Мениджър “Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг.

Жюстин Томс – Основател и Мениджър “Бизнес развитие” на ABC Design & Communication

Никола Танев – Основател и CEO на New Wave Digital 

Михал Камбарев – Съосновател на Homeheed и Директор “Бизнес развитие” в Tech Tour

Владислав Герасимов –  Съосновател и Мениджър “Маркетинг” на Happy Escape

Изминалата събота беше ползотворна за всеки един, включил се в “Панаир на идеите”. Тепърва предстои да видим развитие на идеите в реалност и да видим как ще се превърнат в работещ продукт или услуга на практика. Нямаме търпение да дойде този момент, в който ще ви разкажем как идеите на нашите участници от Сезон 8, са заработили на пълни обороти като една добре изготвена бизнес стратегия. Благодарение както на съветите на менторите, така и на положените усилия и натрупаните знания по време на първите няколко месеца в бизнес академията 9Academy. 

Съвсем скоро ще споделим с вас още интересна информация относно 9Academy. А за информация относно обученията всяка седмица, следете нашата фейсбук страница, инстаграм профила ни и нашия линкдин


Блог