Вдъхновеното начало на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

Вдъхновеното начало на 9 Academy


Вдъхновеното начало на 9 Academy 1

Вдъхновението или идеята? Този въпрос прилича на добре познатия ни за кокошката и яйцето. Двете не могат да се разграничат. Зад добрата идея винаги се крие вдъхновение, но пък вдъхновението не би било нищо без идея.

Какво провокира появата на 9 Academy? Нека Ви разкажем…

Вдъхновението дойде от силното желание за подобряване на връзката между знанията, които се получават в академичната среда и тяхното реално приложение на практика. A освен товa и предостaвянето нa възможност зa срещa с истинското лице нa бизнесa и тези елементите от него, които не сa зaстъпени в университетите.

Мисията на 9 Academy е продължение на инициативата на Бизнес клуб УНСС да организира събития, които да са практически ориентирани и дa  рaботят зa зaздрaвявaнето нa връзкaтa между университет и бизнес. Сред основните цели на тези инициативи е да срещнат студентите с доказали се професионалисти, от които те дa извлекaт мaксимaлното и да го приложат на практика.

Но това не е достатъчно. Затова се появи 9 Academy – пътят към успешната бизнес реализация. Участниците в академията ще имат възможността да получат знания и умения за всеки един етап от създаването, реализирането и управлението на бизнес идея и да научат как функционира успешно една бизнес организация. Младите хора ще получават ценни насоки какво, как и защо се случва в бизнеса – въпроси, без които няма как да се развиват пълноценно в конкурентната среда. Те ще преминат през 9 различни кръга, в които ще придобият реална представа и подготовка по темите предприемачество, маркетинг, финанси и счетоводство, HR, НПО, правни въпроси, PR, Digital/ IT и продажби.

Лидерството и управленските качества са друг важен аспект от успешния бизнес, върху който се фокусира академията. Една от целите на лекторския състав ще бъде да провокира участниците да допълнят и усъвършенстват своите умения и качества, така че по време на деветте модула да се изградят като истински лидери.

Визията на 9 Academy за бъдещето e не само да стартира, но да създаде цяло общество от млади бизнес лидери като продължи да се провежда всяка година.

Идеята не би могла да стане факт без подкрепата на доказалите се професионалисти, които съставят екипа от лектори на 9-те обучителни модула и които ще вдъхновяват с работата и опита си участниците по време на цялата академия; нито без медийните ни партньори, които активно ни съдействат с разпространението на каузата, в чието име работим. Реализацията нямаше да бъде възможна и без всички, които знаят, че бъдещето е в техните ръце. 

Какво предстои?

Ще разберем какво е вдъхновявало лекторите на академията по време на техния професионален път, какво ги е довело в 9 Academy.

Ще научим защо е важно да натрупаме умения преди да пристъпим към осъществяването на своята бизнес идея.

Ще получим ценни контакти, ще срещнем съмишленици, ще създадем приятелства.

В продължение на няколко месеца 50 участници ще се изправят пред предизвикателството наречено 9 Academy.

Дали и вие ще сте сред тях? Вдъхновението или идеята?

Следва продължение…


Блог