Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво даде Сезон 7 на участниците? (част 1)
Кандидатстване

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво даде Сезон 7 на участниците? (част 1)


Алумни 9Academy разказват за участието си Сезон 7

Знания и умения за функционирането на една бизнес организация – това е един от ключовите фактори за решението на нашите Алумни да се включат в 9Academy.

Сезон 7 достигна своя финал преди броени дни, но както знаем – Академията никога не приключва. Затова днес ви срещаме с част от участниците от последния ни сезон: Елизабет Кукушева, Николай Петков, Яна Янева и Галина Любчева. Те имат различни професионални пътища, но един фактор ги свързва и така ги среща в 9Academy – желанието на всички тях да се развиват на личностно и професионално ниво. 

Вижте повече: Мотивацията – ключът към ефективната работа и пълноценния живот

Когато казваме, че нашите участници са пъстри и разнообразни, сме напълно искрени. Това важи и за тези от тях, които ще разкажат за своето участие, а именно Елизабет Кукушева – пишещ човек, създател на съдържание и професионалист, развиващ се в сферата на дигиталния маркетинг, Николай Петков – основател на собствена агенция за дигитален маркетинг, Галина Любчева – юрист, развиващ се в предоставянето на правни услуги в сферата на търговското право на ИТ компании и Яна Янева – банкер, изучаващ бизнеса и икономиката. В лицето на другите обаче те откриват както бъдещи професионални контакти, така и приятелство и подкрепа. 

Обратната връзка от участниците в предишни сезони на 9Academy е една от главните причини, подтикващи ги да кандидатстват. Това обаче не е единственият фактор:

Яна: Исках да обогатя контактите си именно с тези хора в България, които правят промяната у нас, добри са в сферата си, търсят и вкарват смисъл във всяко едно свое действие в професионален план.Това ме привлече най-силно. 

Елизабет: Практическите знания ме грабнаха. Аз се занимавам с маркетинг, но беше интересно как работят всички останали бизнес звена. Модул Маркетинг обаче беше изключително полезен за мен като практик. 

Николай: Исках да намеря нови контакти, защото ситуацията, в която се намираме, ограничава това да се случва. Със сигурност исках и да разбера по-добре стъпките в бизнеса за един по-добър подход в това, с което се занимавам.

Галина: Търсех най-правилният начин да развия себе си и да достигна следващото ниво по своя път. Не знаех дали да го направя чрез магистратура, или чрез друг начин на обучение, специфични курсове… В процеса на това търсене достигнах до Академията. Проучих я и си казах – това е! Има девет модула, всичко е събрано в тях, научаваш материята от първо лице на доказани професионалисти – кандидатствам.

Различни са и любимите лекции на участниците от Сезон 7.

“От идеята към реализацията. Lean StartUP. Валидиране на бизнес идея.” на Христо Нейчев, “Как да продаваме с добавена стойност” на Сава Бобчев, “PR. Изкуството да се печели доверие” на Десислава Бошнакова и “Entrepreneurship mindset” на Христо Попов са едни от най-впечатляващите обучения за нашите алумни.

Модулът, който е оставил трайна следа във всички тях обаче, е този за Личностно развитие. 

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Едно от основните предизвикателства пред участниците е била именно интензивността на Академията и постоянното развитие по време на участието им както на професионалните, така и на личностните качества на всеки един от участниците.

Алумни 9Academy разказват за участието си Сезон 7
Първа част на „Алумни разказват за участието си в Сезон 7 на 9Academy

Те обаче не пропуснаха да споделят и кое е най-ценното, което са си взели от 9Academy: 

Елизабет: Страхотните контакти и познанството с едни невероятни хора. Селекцията в Академията е на изключително ниво. Освен това “си взех” и много смелост. Преди 9Academy се страхувах да реализирам своя собствена идея и се чудех коя е правилната стъпка. Вече не изпитвам такива страхове, а вдъхновение заради получената подкрепа. 

Николай: Синергията между всеки един в Академията е невероятна. Чрез участието си успях да разбера къде се намирам в професионален аспект и, образно казано, “сверих часовника си”. Практическите знания и контактите са незаменими. 

Яна: Фактът, че успяхме да изградим общност и приятелства. Говорили сме си с участниците и след лекциите до късни часове с удоволствие и със сигурност тази Академия е една от малкото, които успяват да постигнат такава връзка между хората в нея в процеса на случването си. Всеки един в 9Academy много добре знае защо е част от програмата, какво иска да направи и това си личи.

Галина: Участието в общността е най-хубавото, когато погледна участието си в Академията с оглед на по-голямата картина. Хората, изживяването, устойчивостта на контактите, приятелствата. Това е много различно от всичко останало, в което съм участвала досега.

Нашите алумни споделиха още много лични наблюдения от Академията. Какво им донесе обновеният онлайн формат на 9Academy, какво дават от себе си за общността и как се чувстват след преминаването си през целия обучителен процес?

На тези и още много въпроси те отговориха в нашето събитие “Алумни разказват за Сезон 7″:

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог