Тони Георгиева и устремът, любовта към кучетата и мисията да помагаш
Кандидатстване

Тони Георгиева и устремът, любовта към кучетата и мисията да помагаш


Тони Георгиева 9Academy алумни ние кучетата

Снимка Георги Тодоров / George Todoroff

Академията никога не приключва – твърдение, което звучи смело за тепърва навлизащите в нея участници. Алумни общността на 9Academy обаче знае, че именно възможността да взаимодействат помежду си, както и с хората от предишните сезони и след приключването на обучението си, е не просто бонус към преживяването. То е едно от най-големите му предимства. Обмен на информация, ресурси, контакти, идеи – това е ключът към магията, която 9Academy носи със себе си. За да се уверите в това, Ви срещаме с едни от лицата на Алумни общността на Академията.

Днес в поредицата „Алумни разказват за участието си в 9Academy“ се срещаме с Тони Георгиеваосновател и част от управителния съвет на Съюза на българските зоофризьори и основател на „Ние, кучетата“.

Като част от Алумни обществото на 9Academy, знаеш, че участниците в Академията са изключително пъстри и интересите им се простират в множество сфери. Как обаче ти би представила себе си?

Експерт по кучешка красота. Любител-пътешественик. Двете ги комбинирам отлично – пътувам навсякъде с вече двете си кучета.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 10 на 9Academy

С какво се занимаваше преди участието си в Академията?

Работех в 3 от най-големите фармацевтични компании в Европа – административни и маркетинг отдели. Паралелно се сдобих с първото си куче – померанът Марк, през есента на 2015 година. А половин година преди Академията регистрирах и своята фирма „Пет ленд“ ЕООД.

Вижте повече: Историята на 9Academy отвътре, или какво още не знаете за Академията?

Кои бяха твоите причини да се запишеш за участие в 9Academy?

Изпитвах крещяща нужда да се обградя с умни, креативни, млади хора. Бяха изминали 2 години от завършването ми в УНСС и ми липсваше академичната обстановка. Аз съм много ученолюбива. Исках да обменя идеи с някой, исках да бъда изслушана за това, което аз самата съм замислила, някой страничен човек да го анализира и да ми каже той какво би направил на мое място. Исках да науча нещо ново. Грабна ме и програмата. Грабна ме идеята. Бях сигурна, че ме очаква нещо страхотно!

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'www.niekuchetata.com'
„Ние, кучетата“ – бизнес проектът на Тони Георгиева

Ти си участник от сезон 5 на Академията, като от 2017 досега проектът ти  “Ние, кучетата” се е превърнал в огромна част от професионалния ти път. Разкажи ни малко повече за него.

“Ние, кучетата” е моят втори дом. Моето сърце и цялата ми любов към кучетата.

Всичко започна през 2015-та, когато се интересувах от всичко, свързано с Помераните. Исках да отглеждам моя по най-добрия начин. Търсех качествена козметика за Марк, защото имаше проблеми с козината. Намерих, но в САЩ. Никой не я внасяше в България и тогава си казах “Ти си !” Няколко месеца я, пробвах и реших, че ако искам да направя нещо, което да е и за хората, ми трябва фирма. Регистрирах я и започнах. Спомням си, че в началото продажбите бяха незначителни от финансова гледна точка и заради това продължавах да работя в офис. НО клиентите бяха доволни, казваха на свои приятели, познати. Умножаваха се, звъняха ми не само за козметика. Питаха ме за всичко, свързано с кучето им. Реших да направя фейсбук страница, която да привлича всички стопани на кучета в България, а после и сайт. Така се стигна до нуждата да продавам не само козметика, но и четки, гребени, сешоари, ножици, играчки. Намерих си и чудесен партньор за храна.

Тони Георгиева и устремът, любовта към кучетата и мисията да помагаш 1
Тони Георгиева с Марк

Подбирам правилно продуктите си и държа на качеството, затова и клиентите се увеличават с всеки изминал ден – защото знаят, че могат да ни се доверят.

През 2018-та година усилено започнах да се интересувам и от зоофризьорство, защото част от асортимента ни беше именно за такъв тип бизнес. Паралелно с това кучето ми получи Алопеция (оплешивяване на козината с неясен произход). Така стигнах до италианската марка козметика и оборудване “Ив Сен Бернард”. Заминах за Италия, преминах обучение и получих правата за дистрибуция в България. Аз станах първият вносител на вани с озон за домашни любимци в България и човекът мотор за такъв тип лечение на кожни проблеми при тях. Напълно естествено продължение на всичко това бе и откриването на спа зоосалона ми в София в началото на 2019-та година, който е най-популярният такъв в социалните мрежи у нас. Същата година отново аз подех инициативата за внос на специални ултразвукови четки за почистване на зъбен камък при кучета без упойка. Така помагаме за оралната им хигиена когато не могат да бъдат упоявани в клиника за такава процедура. В момента “Ние,кучетата” работи в 4 направления: онлайн и физически магазин за крайни клиенти, дистрибуция из магазини и зоосалони, зоосалон, както и учебен център за настоящи и бъдещи зоофризьори.

Вижте повече: Божана Загорчева и устойчивото развитие като мисия

Освен това обаче, ти си основател и част от управителния съвет на Съюза на българските зоофризьори. Каква е каузата, която стои зад него? 

Съюзът се роди заради нуждата от качествено обучение на хората, които искат да се занимават с поддържане на външния вид на домашните любимци в България. Ежедневно ставаме свидетели на обръснати с машинка кучета от породи, които е недопустимо да бъдат третирани по този начин. Виждаме порязани кучета, такива с гъбички, в следствие на лоша хигиена на мястото, което са посетили за къпане и подстрижка. В последните 2 години стана изключително модерно да бъдеш зоофризьор. Буквално във всеки склад на зоомагазин някой може да сложи една маса, 2 ножици и 1 мивка и да започне да опропастява животни.

Нужна е регулация. Нужно е ограмотяване и увеличаване на морала. Професията е нова и ноу-хау получаваме главно от чужбина. Аз и членовете на Съюза искаме да се вдигне цялостното ниво на зоофризурата в страната – да се работи с качествени продукти, да се инвестира в оборудване, знания.

Да се организират семинари с лектори от чужбина. Да се подпомагат стопаните, да не се мисли само за изкараните пари, а и за последствията от една неправилна подстрижка. Искаме професията да бъде престижна, а хората, която я работят – авторитетни професионалисти. Защото външният вид на домашния любимец не е просто каприз, а здраве! Ако храним животното с качествена храна и поддържаме неговата хигиена, то ще бъде здраво и красиво.

Кое е най-удовлетворяващото от това да работиш призванието си и да се стараеш винаги да си най-добрият в него?

Много е важно да приемаш нещата лично. Тогава гледаш на тях по-сериозно. Аз не продавам продукти, които моите кучета не ползват и които не харесвам. Знам какво е кучето ти да е останало без козина и много се стараем да не допуснем същото да се случи и с кучетата на нашите клиенти. Разбира се, много е важно и да ти харесва това, което правиш. Да, знам, звучи клиширано, но е така. Аз обичам да съм сред кучета, наистина. Буквално мога да спя в салона си. Колкото и да е тежък един ден, като видя кучетата да ми махат опашки, да скачат по краката ми, да ме ближат от радост по ръката …знам, че всичко си е струвало. Имам много кучета, които са с алопеция и месеци наред ме посещават за лечебни процедури с вана с озон и дермокозметика. Идват абсолютно голи, без никакъв косъм по себе си, а накрая след процедурите при нас имат невероятни козини. Винаги правя колажи за преди и след и като ги гледам си казвам:

“Ето, аз помагам. Аз не просто къпя и подстригвам кучета, аз помагам.”

Стопаните ни носят подаръци, някои плачат, плача и аз, защото се чувствам полезна, защото действията ми дават резултат. Същото е и с колегите, които обучавам. Те помагат на свои клиенти чрез моите знания. Наистина вдъхновяващо и истински удовлетворяващо!

Вижте повече: Георги Малчев, или колко е важно да имаш принципи

Какво е най-ценното, което получи от 9Academy?

Заряд. 9Academy беше искрата, която запали всичко. Дадохте ми увереност, че мога да се справя с голям бизнес абсолютно сама (в началото) – от брандирането, през съдържанието, рекламата, до крайните продажби. И, разбира се, хората – завързах чудесни познанства с личности от различни аспекти на живота.

Какво ще посъветваш както настоящите, така и бъдещите участници в Академията?

На настоящите бих казала да не пропускат нито една лекция, нито едно събиране. Академията е 24/7 извор на идеи. Буквално, слушайки двама-трима колеги да коментират нещо, се сещах за мои работи. Гребете с пълни шепи от това, което са ви подготвили във формата!

А на бъдещите бих казала да не се замислят, кандидатствайки за участие: струва си всеки лев, всяка минута. Дерзайте! 

Искате и Вие да се срещнете с толкова вълнуващи хора? Следете нашия сайт за още интервюта с алумни и лектори на 9Academy. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог