Василена Радева, участник в Сезон 7: 9Academy влияе много и на личностните качества на човек
Кандидатстване

Василена Радева, участник в Сезон 7: 9Academy влияе много и на личностните качества на човек


Василена Радева Сезон 7 9Academy участници алумни разказват

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Сезон 7 се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Василена Радева.

Разкажи ни малко за себе си.

По образование съм филолог, по професия съм преводач в момента, през годините съм работила към румънски фирми и в туристическа агенция. Като дъщеря на преподаватели съм правила и опити да пиша. Майка съм на 2 сладки хлапета, на 9 и 3 години, които също следяха лекциите на 9Academy, всеки по своя начин. 🙂

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Именно желанието за промяна в професионалния ми път, както и желанието за развитие и добиването на повече знания, ме доведоха до Сезон 7 на 9Academy.

На този етап и като алумни на програмата съм по-уверена и с повече възможности не само заради сериозните знания и разширения мироглед, които получих, но и заради подкрепата и контактите с лекторите, участниците и екипа на Академията.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон7 на 9Academy?

Стремежът към промяна и развитие и желанието за нови контакти.

Как те предизвика Академията?

Предизвикателство беше контакта с толкова много непознати и различни хора наведнъж, каквито бяха за мен всички от Сезон 7 в 9Academy в началото. Отне ми време да се отпусна. А също и чисто времево да съчетая всичко – работа, деца, обучение и всякакви други задачи. Голяма част от материята беше нова за мен, така че винаги гледах и записите на лекциите и то повече от веднъж, за да разбера и запомня информацията.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Бих откроила 3 модула. Модул „Предприемачество“ със сигурност беше едно много силно начало на обучението. Чрез него получихме информация от първо лице какво означава да си предприемач и да управляваш бизнес, какви са трудностите, поуките, правилните за тях решения, на какво учи придобитият от тези хора опит, на какво се дължат провалите и успехите им. За мен до самия край на Академията Христо Нейчев и Борис Колев останаха едни от най-вдъхновяващите лектори.

Следващият модул е „Финанси и Счетоводство“, като говоря по-скоро за лекцията за инвестиране на капиталовите пазари. Показа ми, че могат да инвестират и „простосмъртните“ хора и въпреки сложността си е по възможностите на всеки, стига да има волята да се образова по въпроса и да спестява. Даде ми полезни насоки, книги, които да чета, и лектори, на които да се доверя.

И разбира се, модулът „Социална ангажираност и устойчивост“, който ми даде много знания относно сектора на НПО у нас. Важно е и трябва да се помага.

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Аз съм от Велико Търново и ако обучението не беше онлайн нямаше да имам възможност да съм част от Сезон 7 на 9Academy.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Че мога повече, че постоянното учене е един от основните двигатели по пътя напред, че разбирам неща, които преди са ми се стрували недостижимо трудни, че съм по-упорита отколкото си мислех 🙂

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Колко е важно ученето през целия живот.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Наистина да учи и да се опита да вземе максимума от обучението като информация, контакти с участници, лектори и екип и да доразвие това, което е най-важно за него в професионалния му път и не само. 9Academy влияе много и на личностните качества на човек.

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог