Първи предизвикателства за участниците в 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

Първи предизвикателства за участниците в 9 Academy


Първи предизвикателства за участниците в 9 Academy 1

На 13 януари 2014 г. в СОХО беше поставено дългоочакваното начало на обученията в бизнес приключението 9 Academy. 50-те участници, успешно преминали през селекционния процес, се срещнаха със своите фасилитатори, помощник-фасилитатори и всички останали членове на екипа, допринесли за реализирането на академията.

На участниците бяха представени основните цели на академията, програмата на първия модул (“Предприемачество”), както и начинът, по който ще бъдат оценявани в процеса на работата си. Всеки от участниците имаше възможност да разкаже за себе си и своите очаквания от предстоящите 9 модула. Това постави емоционален старт на академията. Разкри се широк набор от личности и профили, различни в своята същност, но обединени от мотивация и желание да се учат и надграждат себе си. Всички заедно съставиха вътрешни правила за успешна и ползотворна работа.

Интересен момент по време на първата среща на всички участници беше разделянето им в екипи, всеки от които ще трябва да приложи наученото в цялостни завършени проекти, които да представят в края на академията. Ефективната им работа ще се следи и подпомага от екип на фасилитатори и помощник-фасилитатори, които ще насочват участниците и ще следят цялостното им представяне.

За всички бе изненада още едно предизвикателство, в което могат да се включат чрез 9 Academy. Това е международната награда на Херцога на Единбург. Лично от имплементатора на проекта за България Теодор Василев, беше представена наградата и възможността всеки желаещ от участниците да се включи в нея. Привилегията да бъдат сред първите в България, взели участие в проекта, силно развълнува и мотивира младежите.

След официалното откриване бе поставено и същинското начало на академията с обучението на Светлан Станоев на тема „Оценка на бизнес идея“. То се проведе на 15 януари във Vivacom Art Hall. Обучението провокира множество въпроси и коментари още по време на теоретичната част.  По-късно, разделени на отбори, участниците имаха възможността да работят по оценката на своя реална бизнес идея и да получат ценни напътствия от лектора.

Заредени със сили и мотивация, както и с няколко самостоятелни задачи, участниците продължават към следващото си предизвикателство и обучението “Бизнес моделиране” с Цветелина Тенева на 18 януари.

Пожелаваме успех на всички, влезли в първия кръг на 9 Academy, а също упоритост  и смелост да предизвикват себе си и през останалите осем!


Новини