9 причини, заради които Сезон 9 на 9Academy ни кара да се усмихваме
Кандидатстване

9 причини, заради които Сезон 9 на 9Academy ни кара да се усмихваме


Сезон 9 на 9Academy

Ето ни тук, 5 месеца след старта на Сезон 9 на 9Academy. Самите ние трудно можем да повярваме колко бързо се изниза времето от началото до края на това издание на Академията. Всеки следващ път с нетърпение очакваме да се запознаем както с новите 50 участника, така и да се срещнем с идеите, историите и вдъхновението им.

И този път тази среща надмина очакванията ни и затова днес ще ви разкажем кои са причините, заради които сме щастливи, че преминахме отново (но почти като за първи път) през обучителния цикъл на Академията. 

9 пъти 9Academy

Колкото и пъти да го изричаме на глас, всеки път сме все по-щастливи, когато си припомняме, че това е деветото издание на 9Academy. И именно защото 9 за нас е специално число, го наричаме и “юбилеен”. Заради това още в самото начало искаме да благодарим на всеки един, който е бил част от развитието на Академията през изминалите години. В същността на 9Academy са именно хората, затова за нас най-голямото богатство сте всички вие, които не само вярват, но и работят за ценностите, заложени в нашата общност. 

Общността се разраства 

Сезон 9

Говорейки за общност, няма как да не споделим и колко радостни сме, че 50-те участника от Сезон 9 вече официално са и Алумни на 9Academy! Колкото по-пъстра става палитрата, нарчена 9Academy Alumni Club, толкова по-голямо е и богатството от знания, умения, но и съмишленици, които срещаме в общността. Затова казваме добре дошли на нашите нови 50 алумни и нямаме търпение да видим развитието ѝ занапред и благодарение на вас! 

Идеи, идеи, идеи

9Academy отново се превърна в катализатор на идеи, благодарение както на специалното събитие “Панаир на идеите”, така и чрез знанията и уменията, придобити по време на обучителната програма. Прогресът в предприемаческото мислене на участниците е видим и сме горди, че именно чрез Академията те успяха да развият ключови компоненти от бизнес стратегията и плана си. 

нетуъркинг

Ключът е в практиката

След като “открехнахме вратата” към “Панаир на идеите”. няма как да не споменем и другата възможност с изцяло практически фокус по време на сезона – “Казус за работа по групи”. Всъщност, една от ключовите цели на 9Academy е именно максималният практически фокус по време на обучителната програма за всеки един, взел участие в нея. Затова сме щастливи, че и по време на това издание участниците успяха да приложат на практика както наученото от лекторите, така и да обменят опит и знания с останалите в групата, благодарение на НПО и бизнес казусите, които им бяха поставени. 

казус за работа

Срещи както онлайн, така и на живо 

Продължителността на този сезон и времето, в което той се проведе, ни даде възможност да се срещаме с участниците както онлайн, така и (няколко пъти) на живо. Една от мисиите, които си поставяме, е да срещаме съмишленици и един от начините инакомислещи хора да могат да се срещнат, е чрез участие в среда за развитие в лицето на 9Academy. Щастливи сме, че по време на финалното събитие за сезон 9 (състояло се не онлайн, а във физическата реалност) успяхме да се срещнем както с участници от столицата, така и с такива от Пловдив и Варна. Това е и поредното ни доказателство за силата на общността и нуждата от нейното съществуване. 

Обученията в 9Academy…

Тези от вас, които следят 9Academy в социалните мрежи, със сигурност са забелязали все по-големия фокус върху ключовите знания и умения за устойчиво развитие, който поставяме в нашите обучения. В това издание отново добавихме нови обучения, които да резонират на настоящите нужди както на предприемачите, така и на професионалистите, които се променят изключително често в динамичния ни свят. Те са свързани както с маркетинг, така и с онлайн продажби, технологиите в бизнеса, но и с основополагащи и винаги актуални теми като право и човешки капитал. 

… Но и обучителите в Академията

Професионалното развитие в Академията нямаше да бъде възможно без отдадеността на нашите над 50 обучители и ментори. Изключително признателни сме на всеки един от експертите, взели решението да се превърнат в част от 9Academy като лектори. С радост можем да кажем, че техният брой продължава да се увеличава с всеки изминал сезон. Щастливи сме да представим и новите лектори за Сезон 9 – Бисер Вълков и Вик Динев от Beyond ID Studio и Beyond Academy, Никола Драгов от  MerchantPro.BG, Траян Косев от KGK Law Firm, Елена Калинова от  Български център за нестопанско право-БЦНП, Наталия Цветанова от JobTiger и Георги Брашнаров и Веселка Данчева от  Nemetschek Bulgaria. Благодарни сме както на тях, така и на всеки един лектор в Академията за ценните знания, чрез които подпомагат предприемачеството у нас и професионалното развитие на нашите участници. 

Личностно развитие 

След професионалната част няма как да не споменем и допълнителния модул, част от 9Academy – това е модулът “Личностно развитие”. Причината да го създадем и да работим в посока на неговото развитие е убеждението ни, че това да развиваш себе си като личност, определя до голяма степен какъв професионалист си. И в това издание модулът се превърна в любим на част от участниците, които 5 месеца по-късно познават както себе си, така и другите и света по-добре и имат необходимите умения, за да продължат да развиват личността си. 

9Academy никога не приключва!

Разбира се, тази причина е любима за нас не само за Сезон 9, но и за всяко едно издание досега. Тази максима е вярна и към настоящия момент, защото за девети път ние си доказахме, че благодарение на подбора, хората в 9Academy са такива, които имат нужда да усещат своята принадлежност към една общност, търсеща непрестанното развитие. Нещо повече – тази общност винаги е тук, за да помогне на тези, които са част от нея. 

Затова тук искаме отново да благодарим на всеки един човек, част общността на Академията – от участниците, през обучителите и менторите, до партньорите ни. Заедно с тях правим пътя към развитието по-ясен и по-лесен за извървяване, защото с нас са знанията, уменията и съмишлениците.

И ако причините Сезон 9 да ни радва тук са 9, то 9Academy Alumni Club съдържа безброй такива.

Ако искате да научавате още новини и възможности, свързани с професионалното ви развитие, предприемаческата екосистема у нас и 9Academy, ни последвайте във FacebookLinkedin и Instagram ще откриете всичко ново около него и обученията, които сме включили в това издание. Не забравяйте да следите и нашия блог за всичко ново както около нас, така и около нашите приятели и партньори.


Блог