Ключът е в практиката: Казус за работа по групи в 9Academy
Кандидатстване

Ключът е в практиката: Казус за работа по групи в 9Academy


казус за работа

Неведнъж сме казвали, че една от целите на 9Academy е да бъде максимално практически насочена за всеки един участник в нея. Знаем, че в обучителна среда, тази цел често звучи амбициозна, но в пореден сезон си доказваме, че е изцяло постижима.

Това видяхме след първите представяния на участниците относно тяхната работа по поставен бизнес или НПО казус за работа по групи. 

Какво всъщност представлява работата по бизнес казус? 

Това е една от специалните възможности за участниците в Академията да приложат на практика както наученото от лекторите, така и да обменят опит и знания с останалите в групата. Това се случва, като всички те, разпределени в няколко групи, се сблъскат с български бизнес или НПО казус. Миналата година ви разказахме кои са трите най-големи ползи от него. Този път ще ви разкрием някои от инструментите, които участниците използваха в първата част от работата си по бизнес и НПО казус. 

По време на първото си представяне, участниците трябваше да приложат на практика всичко усвоено от модулите Предприемачество и Маркетинг, Реклама и ПР. В това влиза: 

  • Lean Canvas & Business Model Canvas методологиите и техните специфики. 
  • Дизайн мисленето като още един ключ към желанията на нашите клиенти.
  • Стратегическия маркетинг и планирането в дигиталния такъв.
  • Посланията към различните ни целеви аудитории.
  • Facebook, Instagram & Google – как да ги използваме като нашии приятели в разпространението на посланията и рекламите си? 

Групите от участници успяха да се сработят и да представят като отлично функциониращи екипи разработките на заложените за тях казуси. По време на този процес те се увериха в следните: 

  • Важността на умението да се сработваш с другите. 
  • Колко нужно е всъщност да имаме ясен план за развитието както на бизнеса, така и на всяка неправителствена организация.
  • Как отличната презентация може да донесе успех на целия проект. 
  • Необходимостта от практическо прилагане на всяко научено знание. 
  • Значението на клиента, неговите проблеми и нужди. 

Това обаче нямаше да бъде възможно както без вдъхновението, ентусиазма и професионалното отношение към поставените казуси на всеки един от участниците, така и без менторите, които им помагаха. Благодарение на опита и съветите им, участниците успяха да видят както възможните пречки при така изпълнения казус, така и да разберат кои са силните им страни и върху какво да се фокусират при следващи подобни ситуации.

Ключът е в практиката: Казус за работа по групи в 9Academy 1

Ето и кои бяха менторите по време на представянията:

Мая Донева – Генерален секретар на европейската асоциация EASPD, а преди това изпълнителен директор на Фондация Карин дом – организация с традиции в терапията на деца със специални потребности с над 20 години история. Обучител, международен консултант и лектор в сферата на социалните иновации и активното гражданство. Съосновател е на едно от първите социални предприятия в България – “Социалната чайна”, подпомагащо млади хора, израснали без родители. Работила е в над 35 държави по теми, свързани с човешките права, иновативни модели за управление, детско и младежко участие и застъпничество.
Лектор в 9Academy.

Ралица Ралчева – Mениджър „Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг. Участвала е и е водила проекти в сферите на телекомуникации, продажби, човешки ресурси, здравословен начин на живот и други.Работила е както с големи корпорации, така и с по-малки компании и организации в неправителствения сектор. В момента се развива в сферата на продуктов и проектен мениджмънт и дигитализация на процеси, като успешно прилага и уменията си по UX/UI. Лектор в 9Academy.

Полина Декова – Мениджър маркетинг и комуникации в Модис България, с над 10 години професионален опит в областта. Ръководила е редица employer branding проекти, разработвала е дигитални стратегии и различни онлайн кампании с цел разпознаваемост на марката и подбор на кадри. Oт 2017 г. насам отговаря за позиционирането на Модис на местния пазар, изграждането на устойчива маркетингова стратегия, вътрешната комуникация в компанията, CSR кампании и други. Като един от най-опитните маркетинг специалисти в Европа за организацията, от началото на 2021 г. Полина работи в тясно сътрудничество с колегите си от Румъния, с цел налагане на бранда на местния пазар и изграждане на силна маркетингова общност, съвместно с офисите на Модис в Германия и Италия. Полина е отличена и с бронзово отличие в категория „Маркетинг професионалист на годината“ от престижните международни награди Stevie International Business Awards 2021. Участничка от Сезон 2 на 9Academy.

Владислав Герасимов – Digital Marketing Manager в AMPECO – изключително перспективна българска софтуерна компания. Има богат маркетинг опит, работил е в Бош, в НетИнфо, в агенция и в други български и чуждестранни компании. Като част от предприемаческия му път трябва да споменем Кошницата – иновативен стартъп за био продукти. Също така и Happy Escape – организират приключения в природата. Участник в Сезон 1 на 9Academy

Петър Иванов – Software Craftsman в ST6.io. Определя себе си като Junior предприемач, лидер и стратег с ясна визия за бъдещето. Има опит в изграждането на продукти от нулата до тяхното използване от крайни потребители. Последният му проект е Parknshare, с който спечели различни състезания като Академия за Иновации 2018, Central European Startup Awards – Best Smart City Solution 2019 и други. Участник от Сезон 4 на 9Academy.

Именно менторите ни доказаха, че практиката е ключът към успеха на нашия проект. Дискусиите заедно с тях след всяка една презентация донесоха на участниците не само още храна за размисъл, но и още знания, чрез които те ще развият предприемаческото си мислене. А ние от 9Academy няма как да сме по-щастливи, след като пред нас алумни, лектори и участници търсеха решения за различни проблеми, за да открият заедно пътя към устойчивото развитие.

Затова ще продължаваме да намираме начини да внедряваме практическата насоченост все повече в Академията, тъй като за нас тя е неизменна част от обучителния процес. 

Съвсем скоро ще споделим с вас още интересна информация относно всичко случващо се в 9Academy. А за информация относно обученията всяка седмица, следете нашата фейсбук страницаинстаграм профила ни и нашия линкдин


Блог