Панаир на идеите: Бизнес план + нетуъркинг = успех
Кандидатстване

Панаир на идеите: Бизнес план + нетуъркинг = успех


нетуъркинг

Любимо събитие както на участници, така и на алумни и ментори – това е Панаирът на идеите.

Факторите зад това са много и трудно можем да обхванем всички. Основната причина обаче е една – Панаирът на идеите се превърна в абсолютен катализатор на идеи, облечени в бизнес план, за да достигнат до успешна реализация. Основната стъпка към това обаче и този път остава нетуъркинга и обмена на обратна връзка между всеки един по време на събитието. 

Една от ключовите думи на тазгодишното издание определено е “нетуъркинг”. По време на Панаир на идеите в Сезон 9 станахме свидетели как дори в онлайн среда може да се генерира инкубатор на идеи. Макар и в Zoom, участници, ментори и алумни заедно работиха в посока развитие на проекти, реализацията на част от които вече виждаме. Затова днес ние повдигаме завесата и ви разкриваме малка част от тях.

Ето и каква е движещата мисия в част от проектите, с които се срещнахме по време на Панаира на идеите на 12 февруари 2022 г.:

  • Подпомагане на неформалното образование, личностното развитие и поставянето на науката, гражданското общество и връзката с природата в дневния ред на всеки един от нас. 
  • Устойчивото развитие в сфери като мода, ритейл и кулинария, както и прилагането му в процеси от ежедневието ни.
  • Подпомагане на юридическите среди, благодарение на дигитализация и електронни услуги в сферата.
  • Здравословен начин на живот за всеки, благодарение на полезните практики, необходимата екипировка и грижата за дома. 
  • Създаване на нови форми на забавление чрез настолните игри.
  • Завръщане към корените и даване на повод за “Наздраве!” с напитки от извора на вдъхновението.

Разбира се, това е само повърхността на айсберга от вдъхновение, с който успяхме да се срещнем по време на Панаира на идеите. Ключовото за развитието им бе активното участие на менторите, включили се в това издание на събитието. Благодарение на безценните им знания, както и споделения опит и обратна връзка, участниците от Сезон 9 успяха да разберат как могат да превърнат презентациите си успешно функциониращи проекти. Задавайки ключови въпроси и изказвайки своето експертно мнение, те успяха да помогнат на всеки един презентатор да види по-ясно “цялата картинка” зад идеята си.

Ето и кои бяха менторите по време на изданието: 

Сава Бобчев – Търговски директор на  на шоколадите Benjamíssimo и експерт с дългогодишен опит в продажбите в компании като Профикредит България, Рекит Бенкизер България, Ригли България и PUMA България.

Светлозар Петров – Управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger и един от създателите на www.jobtiger.bg – първият професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България.

Никола Танев – Основател и CEO на New Wave Digital – компания с богата палитра от eCommerce и digital transformation услуги за consumer goods корпорации. Създател на True Insides – стартъп, фокусиран в еCommerce анализите на корпоративно ниво, както и алумни на 9Academy, Сезон 3.

Елица Баракова – Изпълнителен директор на Фондация BCause – организация, която търси промяна в живота на хората и общностите чрез развитие на дарителството и социалните инвестиции, като под нейно ръководство програмите за местно дарителство порастват от 50 хиляди до над 2 милиона лева. Член на Националния съвет на БМ на Глобалния договор на ООН, съ-председателства комитета по ЧР и КСО на Американската търговска камара.

Ралица Ралчева – Мениджър „Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг с дългогодишен опит в сферата, като е участвала и водила редица проекти в сферите на телекомуникации, продажби, човешки ресурси, здравословен начин на живот и други. 

Всеки един от тях помогна за катализирането на надграждането на идеите и спомогна за нетуъркинга. По време на Панаира на идеите всеки един участник получи възможност в отделни Zoom стаи да обсъди в по-голяма дълбочина своята идея с други от участниците, с алумни и с ментори. Именно там се случи чудото на обмена на идеи, дискусията, допирните точки на общите, както и различните възгледи.

Това е и една от целите на 9Academy – изграждането на общност от хора, търсещи и движещи се в посока на развитието. 

Съвсем скоро ще споделим с вас още интересна информация относно 9Academy. А за информация относно обученията всяка седмица, следете нашата фейсбук страница, инстаграм профила ни и нашия линкдин. 


Блог