30 безплатни образователни сайта, от които можете да учите
Кандидатстване

30 безплатни образователни сайта, от които можете да учите


9Academy ви предлага 20 безплатни онлайн курса

9 Academy среща младите и бизнеса в 9 кръга на усъвършенстване. Знанията и уменията, нужни за повишаване на квалификацията, могат да бъдат придобити като участвате в Академията.

 

Но тъй като основна ценност на 9 Academy е да споделяме и да бъдем полезни на общeството, искаме да предложим няколко безплатни образователни сайта, които предлагат учебни курсове по всякакви теми за всеки един от вас:

 

Ето и списъка с кратки коментари към всеки един от тях:

 

1. ALISON– над 60 милиона урока и лекции, 1.2 милиона уникални посетители на месец

2. COURSERA– образователен сайт, който работи с университетите, за да получи техните курсове за интернет ползване. Учите се от над 542 курса.

3. The University of Reddit– безплатният университет на Редит.

4. UDACITY– развийте своето образование и кариера, чрез проекто-базирани онлайн класове, предимно фокусирани около компютрите, информационните науки и математиката.

5. MIT Open CourseWare– безплатен достъп до различни курсове на Масачузетския технологичен институт (MIT).

 

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 11 на 9Academy!

 

6. Open Culture– сборник с безплатни учебни ресурси, включително курсове, учебници и видео/филми.

7. Khan Academy– гледайте хиляди микро-лекции по теми, вариращи от история и медицина, до химия и компютърни науки.

8. Harvard Medical School Open Courseware– мисията на Harvard Medical School Open Courseware Initiative е да се обменят знания между Харвард общността от учени и други академични институции, кандидат-студенти, както и широката общественост.

9. TED– мотивационни и образователни лекции от забележителни професионалисти от целия свят.

 

Вижте повече: Тиха стая, където се превръщаш в своето по-добро “аз”

 

10. Shodor– организация за проучвания и образование с нестопанска цел, посветена на развитието на науката и математическото образование. Включването в този сайт ви гарантира учебни ресурси, софтуер, интерактивни уроци, проучвания и информация за семинари за студенти, преподаватели и учащи се от всички възрасти, по математика и точни науки. Уверете се, че сте проверили Shodor Interactive – страхотна колекция от интерактивна математика, геометрия, фрактали, теория на вероятностите, алгебра и статистика.

11. edX.org– безплатни курсове, предназначени специално за интерактивно изучаване през интернет, предоставени от MIT, Harvard, Barkley, Georgetown, Boston University, University of Washington, Karolinska Institute, Kyoto University и много други.

12. Open Learn– предоставя безплатен достъп до материали на Open University.

13. Free Computer Books– безплатни компютърни, математически, технически книги и лекции.

 

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

 

14. Academic Earth– безплатни видео лекции от топ учени в света.

15. American Sign Language Browser-самоучител на жестомимичния език онлайн.

16. BBC Languages– научи сам нов разговорен език онлайн.

17. JustinGuitar– стотици безплатни уроци по китара, както и някои основни теории за музиката.

18. Lifehacker– съвети и трикове за подобряване на всички области в живота ви.

19. DuoLingo– научете нов език безплатно, докато превеждате в сайта.

20. Layers Magazine– Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro, In Design и After Effects видео уроци.

21. Future Learn– учете по всяко време и навсякъде с още 2.7 милиона души от цял свят. Насладете се на безплатни онлайн курсове от най-добрите университети и специализирани организации включващи: бизнес мениджмънт, право, дигитални технологии, психология и чужди езици.

22.CrashCourse – Безплатни образователни поредици както в сферата на основни тематични профили като математика, химия, география, така и в специализирани направления за професионалисти.

 

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

 

23. Open Yale CourseВече ти представихме платформата за отворени курсове към Харвард. Тези са на същия принцип с още по-голяма тематика на уроците.

25. LessonPath – Кратки уроци, информацията от които можеш да приложиш във всеки аспект на живота си на ежедневна база. Най-приятната част? Представени са под формата на статии и фрагментарността на съдържанието позволява бързото му асимилиране. 

26. CodeAcademy – Една от платформите за обучение, която е избрана от Forbes за изключително ефективна. Над 45 милиона потребители са се възползвали от възможността да се научат да програмират на различни езици напълно безплатно именно чрез този безплатен сайт.

27. Canvas Network – Курсове за soft skills и развиване на умения както на професионалисти от различни сфери, така и на професионални преподаватели, напасващи се към дигиталната среда. 

28. NovoEd – Курсове и уебинари за професионалисти, насочили се към дигиталния маркетинг, предприемачеството, продажбите и пр. 

29. CreativeLife – Уъркшопове върху креативни и всекидневни теми, като разнообразието се простира от приложни изкуства, до организиране на времето и разпределяне на финансите. 

30. Google Digital Garage – Безплатни уроци, предоставени от Google за придобиване на дигитални умения. 

9Academy ви предлага 20 безплатни курса

Надяваме да сме ви били от полза. Продължавайте да се обучавате и да търсите нови предизвикателства, както участниците в 9Academy.

 

Кандидатстването за Сезон 10 на 9Academy вече е отворено! Кандидатствай до 9 октомври и се включи в най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

Последвай фейсбук страницата ни, за да следиш за още начини за лично усъвършенстване.


Блог