Вторият сезон на 9 Academy започна вдъхновяващо на Деня на Народните будители - 9Academy
Кандидатстване

Вторият сезон на 9 Academy започна вдъхновяващо на Деня на Народните будители


Втори сезон на 9Аcademy беше открит на Деня на Народните будители

Официалното откриване на втория сезон на 9 Academy се състоя тематично на първи ноември – Денят на Народните будители. Събитието се проведе със съдействието на Suite Hotel Sofia. Екипът посрещна новите 50 участници с много ентусиазъм и добри пожелания.

По повод празника Любомира Велчева припомни историята на Димитър Апостолов Ценов – един от най-големите български предприемачи. Той дарява 4 милиона златни лева, за да се построи Стопанската академия в Свищов. Парите са депозирани в швейцарска банка и до ден днешен Академията се издържа от лихвите от тези 4 милиона. Идеята, заложена в тази история, е че човек трябва да остави нещо след себе си и да предава своя заряд на другите. Всички можем да бъдем будители – и лектори, и екип, и участници, както и всички хора, които искат да разказват за 9 Academy!

Участниците се запознаха с програмата и подредбата на модулите, през които ще преминат през следващите шест месеца.

Те бяха поздравени и от обучителя в Академията и специален гост на откриващото събитие – Димитър Симидчиев, който сподели, че според него 9 Academy не е академия за бизнес, а академия за мечти. Предизвикателство е да се мечтае, но и да се сбъднат мечтите. В този дух той им пожела: „На добър час, мечтатели!“

Втори сезон на 9Academy бе открит на Деня на Народните будители

Новите 50-тима участваха в няколко игри с цел да се опознаят. След това се запознаха с екипа, а екипът беше изключително радостен да научи по нещичко за всеки един от тях. Не всички участници успяха да присъстват на откриването, но някои бяха компенсирали отсъствието си с видео представяне.

Всеки един от 50-те се беше постарал да разкаже за себе си по креативен и различен начин –  вълнуващи презентации, късметчета и лакомства, плетени детелини, кълбо от прежда, бяха част от изненадите. Освен това разбрахме, че са хора с най-различни интереси, но имат и много общо помежду си.

Например много от участниците обичат да пътуват и да са сред природата, някои от тях се занимават с образователни проекти, други имат страст към творческото писане. Сред нетрадиционните занимания пък е фирма за озеленяване, а някои споделиха, че искат да създадат приют за животни.

След представянията дойде ред на груповите правила или „групов договор“ в 9 Academy, които участниците съставиха сами и се подписаха, че ще спазват.

За финал на тази първа среща от втория сезон на 9 Academy се споделиха очаквания, желания за общо сътрудничество и положителна продуктивна работа заедно.  Записаха се и обещания, които бяха запечатани в плик и пуснати в кутията на 9 Аcademy. Участниците ще получат обратно обещанието си след 6 месеца.

И най-важното: постави се началото на дълга поредица от вълнуващи преживявания, които ни вдъхват надежда да вярваме, че можем да променяме света към по-добро.

 


Новини