Васил Павлов: С хората от Академията си помагаме постоянно - 9Academy
Кандидатстване

Васил Павлов: С хората от Академията си помагаме постоянно


Васил Павлов: С хората от Академията си помагаме постоянно 1

Васил Павлов се занимава със софтуерно инженерство. Първоначално работи в Prosyst Labs (част от Bosch Software Innovations), а сега стартира собствена компания за аутсорсинг на софтуерни услуги. С радост споделя, че първият му клиент е известният университет в Милано – Bocconi, като участва в разработването на система, която ще свързва завършили с head hunter-и.  Освен това очаква резултати от програмата по иновации и конкурентноспособност, където участва заедно с приятели за финансиране по проект в сферата на “Internet of Things”, който ще служи за автоматизация на уредите у дома. Не на последно място от септември ще стартира изграждането на нова софтуерна академия.

 

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?  

Знам за 9 Academy от минали участници на Aкадемията и посетих закриващото събитие на втори сезон. Много ми хареса посланието и идеята и тъй като съм човек, който постоянно търси нови предизвикателства реших да кандидатствам. Не на последно място бях започнал да се интересувам от бизнес и исках да разширя знанията си, а и да се запозная с нови готини хора.

 

С какво те предизвика 9 Academy?

Академията ме предизвиква с това да приложа на практика всички изговорени тактики и съвети от опитните обучители, тъй като съм по-прагматичен човек и смятам, че теорията върви ръка за ръка с практиката и ние учим чрез действие.

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Безспорно най-полезният модул за мен беше модул предприемачество. Винаги съм се вдъхновявал от успешните истории на хората и в случая Христо Попов, Теодор Панайотов и Христо Нейчев дадоха летящ старт на Aкадемията. Хора с много различни биографии, но обединени от една обща цел, а именно да подобряват света с нови продукти и услуги. Отново най-любопитният за мен беше модул Предприемачество. Почерпих огромна доза мотивация, полезни съвети, книги и личен пример от тези предприемачи.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?  

Научих много неща от Академията, но ще изброя най-ярките. Със сигурност затвърдих това, че средата на един човек е най-важното нещо и човек, за да се променя трябва да променя и средата около себе си. Много често идвах уморен на лекции, тъй като стават доста рано сутрин, но си тръгвах супер зареден от участници в Академията и от лекторите. Чувството да си обграден от съмишленици е невероятно – хора, които постоянно се развиват.

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?  

Най-ценното от Академията за мен бяха хората и контактите, които заформих (приятелски и бизнес). Тук е подходящо да отбележа, че Христо Георгиев ми помогна много в учредяването на фирмата ми, а с Теодора Рускова направихме партньорство, свързано с подаването на документите за европроектите и една онлайн платформа, която скоро ще бъде пусната. Казвам с това, за да изтъкна, че с хората от Академията си помагаме постоянно.

 

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

От всяка лекция научавах нови неща и се чувствах обогатен. Много силни за мен са общите събития – откриващото събитие, вечерта на долината на Академията и закриващото, на което за съжаление нямах възможност да остана докрай. В тях се усеща силата и енергията на общността.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Ще ги посъветвам да посещават лекциите при всяка една възможност, да създават контакти с лекторите и участниците и да се забавляват.

 


Алумни