Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво промени Академията при Андреа, Ива, Невена и Николина?
Кандидатстване

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво промени Академията при Андреа, Ива, Невена и Николина?


Алумни разказват

Без значение дали са в София, някъде из България, или дори в далечна Великобритания – нашите алумни от Сезон 8 се чувстват обединени като общност, благодарение на 9Academy. След като вече ви срещнахме с част от участниците от предишното издание на Академията, във втората част от традиционното ни издание “Алумни разказват за 9Academy” ви запознаваме с още няколко от лицата на Сезон 8. 

Невена Стоянова, Николина Рускова, Ива Ангелова и Андреа Мазгалева са представителите на последния сезон, които ни разказаха какво е донесла Академията в живота им след участието си в нея.

Ето и какви бяха техните отговори на въпроса “Как би описала преживяването си в 9Academy с няколко изречения?” 

Николина Рускова: Моята дума, описваща Академията, е път. С всички кръстовища, завои, понякога остри, без да знаеш какво те очаква от другата страна, но продължаваш напред. По този път всеки намира, каквото му е нужно. Това ти помага за следващото ниво. 

Андреа Мазгалева: Моята дума е цел. Целта да изляза от зоната си на комфорт. И осъзнах, че не е чак толкова страшно. Да, разбира се, може да е некомфортно, но със сигурност не страшно. Запознах се със страхотни хора и знам, че най-доброто предстои. 

Невена Стоянова: Академията е общност от хора, които не просто развиват идеите си, но опознават както себе си, така и другитеи подпомагат цялостното си развитие, подкрепят се. Това и най-силно ме привлече към обучението. Достъпът до тази “мрежа” в България ме вдъхновява още повече да се развивам тук. Това е най-ценното. Преживяването беше много динамично. Това ме предизвика и разви. 

Ива Ангелова: Академията разви и мен, и идеите ми от раз. Преживяването беше не просто вълнуващо, но и вадещо от зоната на комфорт. Срещнах се с фантастични хора, а контактът ми с тях е безценен. Всичко, което преживях, беше в изцяло положителен аспект.

Академията може да изгради човека на следващото ниво, както и да развие мащаба на идеите му. 

Основните промени, които отразяват в себе си нашите алумни след участието си, са:

  • Баланс между професионалното и личностното направление в живота ни;
  • Развитие на емпатията към другите; 
  • Подобряване на комуникацията ни с външния свят;
  • Редуциране на страха от провал;
  • Подобряване на презентационните умения; 
  • Приемане на градивна критика; 
  • Усещане на вдъхновение за реализиране на собствените идеи; 
  • Категорично излизане от зоната на комфорт и желание за още предизвикателства;
  • Усъвършенстване на професионалните умения в различни направления;

Това обаче не е всичко, за което си говорихме с нашите алумни. По тези и още много теми си поговорихме с тях в нашето събитие “Алумни разказват за Сезон 8″, което можете да гледате тук: 

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво промени Академията при Андреа, Ива, Невена и Николина?

Искате и Вие да станете част от това общество от млади професионалисти? Кандидатствайте до 22 октомври за Сезон 9 на 9Academy! Научете повече за Академията, като последвате линка.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Алумни