Мая Илиева, участник от Сезон 8: 9Аcademy е силата, от която се нуждаете, за да постигнете личностна и професионална трансформация.
Кандидатстване

Мая Илиева, участник от Сезон 8: 9Аcademy е силата, от която се нуждаете, за да постигнете личностна и професионална трансформация.


Мая Илиева

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Мая Илиева.

Разкажи ни малко за себе си.

Завършила съм бизнес администрация в университетa в Кьолн, Германия и разполагам с над 10-годишен финансов опит. След дипломирането ми започнах да гоня кариера, докато осъзнах, че дори и като добър специалист, в големите корпорации си с вързани ръце и си заменим по всяко време. А ако не можеш да разгърнеш себе си, няма как да изпиташ лично удовлетворение. Предприемчивостта в търсенето на възможности и алтернативи винаги ми е била в кръвта и затова за мен е дошъл моментът да откликна на вътрешния си глас.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В момента се намирам във фаза на професионално преориентиране, като основната ми цел е стартирането на собствен бизнес. Академията ми даде възможност да се потопя в теми, които ме интересуват и да намеря отговори на много въпроси, които си задавах преди това. Вярвам, че подкрепящата среда е от ключово значение за предприемаческия успех.

В 9Academy създадох полезни контакти и се включих в няколко проекта.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 10 на 9Academy

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

9Academy ме привлече с перфектната комбинация от теоретични и практични знания плюс подкрепяща общност. Нямах и миг колебание дали да се запиша, тъй като бях убедена, че чрез Академията ще направя следващата стъпка в моето развитие.

Как те предизвика Академията?

В живота си съм минала през доста предизвикателства, така че, лично за мен, 9Academy беше по-скоро приключение, в което опознах себе си още по-добре.

Освен това Академията ми помогна да експериментирам и да дам своя принос в развиването на бизнес идея при работата ни над реален казус.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Мен лично ме грабна професионализмът на организаторите и на всички лектори. Всеки модул носеше своята стойност и беше точно на мястото си. Също така ме впечатлиха участниците, които допринесоха за една подкрепяща, подхранваща, обогатяваща, открита среда за взаимно развитие.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Благодарение на онлайн формата имах възможността да се включа в сезона, понеже живея извън страната. Това беше ценна привилегия! Отделно този формат предоставя гъвкавост, удобство и възможност за самоподготовка, тъй като има и записи на лекциите.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих, че даването и получаването на обратна връзка е изключително полезно в личните и професионалните взаимоотношения и не бива да се подценява. Убедих се, че има не само вдъхновяващи идеи, но и вдъхновяващи хора, които могат да запалят искрицата и да те тласнат към следващата крачка.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

По време на Академията събрах цяла кошница с ценни уроци, но бих подчертала следния:

Дори и да имаш много идеи, ако ти липсва куража да ги реализираш, идеята ти не струва нищо.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

9Аcademy е движещата сила, от която се нуждаете, за да постигнете личностна и професионална трансформация.

Не губете време, запишете се сега и черпете с пълни шепи от сезон 9!

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог