В каква посока поемат сайтовете за работа? - 9Academy
Кандидатстване

В каква посока поемат сайтовете за работа?


В каква посока поемат сайтовете за работа? 1

В духа на дискусиите по темата колко трудно се намира работа и как работодателите не успяват да открият най-добрите за тях служители, JobTiger предприе смелата стъпка да инициира един отворен обществен брейнсторминг и да чуе от какво всъщност имат нужда хората.

Концепцията на кампанията JT Creative Lab: Измисли най-добрия сайт за работа е потребителите да предлагат идеи за това какво искат да видят в един сайт за работа и кое би им било полезно в процеса на кандидатстване или търсене на кандидати. Събирането на идеи стъпва върху платформата jobtiger.bg като първия jobboard сайт в България, но не е задължително идеите да са насочени към него. Всички идеи ще бъдат изцяло публични и отворени за гласуване и коментари, като всеки друг в този отворен брейнсторминг може да се възползва от идеите, защото целта на кампанията е по-скоро социална, отколкото комерсиална.

Социалната страна идва и от тенденцията, че търсенето на работа чрез jobboard портали започва да остарява (така както обявите във вестниците изчезнаха). Ние виждаме, че тази услуга има нужда от промяна, затова и решихме да съберем мненията на търсещите работа и компаниите, и да споделим тези идеи на всички, дори и на конкурентите ни.

What is in for us? Или защо ни е да го правим? Така или иначе този процес се случва и предпочитаме ние да сме първите отворени да го признаят и да чуят критика и нови идеи. Не искаме както Kodak да крием дигиталната фотография, за да оцелеят нашите фотоленти, защото светът се променя и ние не сме от типа компании, които могат да оставят тази промяна да се случва без нас.

За инициативата

От 20 ноември до 17 декември 2017, с участието си в JT Creative Lab: Измисли най-добрия сайт за работа, ще можеш да предложиш своите идеи за всичко, което според теб трябва да притежава най-добрият сайт за работа. Помисли за това, какво би те улеснило, какво ти харесва или просто как си представяш идеалния сайт за работа – опиши какво би искал да включва той и го сподели с нас.

За финал на проекта ще обявим общо 4 идеи, които чрез положително гласуване са събрали най-много гласове. Същите ще бъдат обсъждани по време на седмично #CreativeReality, а техните автори ще бъдат поканени да се снимат във видео с нашия екип.

Защо сайт за търсене на работа?

Защото твоята добра идея може да промени света на търсещите работа. Защото е важно! Защото във всяко семейство се появява моментът, в който някой близък изпитва затруднение в търсенето на нова работа.

Защо да предложиш идея?

JT Creative Lab е проектът, който ти дава възможност да разгърнеш креативността си и да споделиш с нас как си представяш най-добрия сайт за работа. Ние от своя страна ще обсъдим идеите, а може дори да ги превърнем в работещи функционалности. Ще поканим авторите на 4-те идеи, които бъдат избрани за финалисти по проекта, да се включат в седмичнo #CreativeReality и да се снимат във видео с нашия екип.

А награда?

Авторите на най-добрите идеи ще получат ваучер за обучение, защото вярваме, че креативните хора искат да станат още по-креативни.

Период на провеждане:

Предложения на идеи – от 20 Ноември до 17 Декември

Гласуване – от 27 Ноември до 24 Декември

 


Новини