Summer Entrepreneurship Program изпраща 20 български студенти на обучение по предприемачество в САЩ - 9Academy
Кандидатстване

Summer Entrepreneurship Program изпраща 20 български студенти на обучение по предприемачество в САЩ


Summer Entrepreneurship Program

Summer Entrepreneurship Program (SEP) е програма на Institute of International Еducation (IIE), финансирана от Фондация Америка за България, която за шеста поредна година ще изпрати  20 мотивирани български студенти на 5-седмично интензивно обучение по предприемачество в едни от най-добрите бизнес университети в САЩ.

 

По време на програмата участниците ще пътуват от Ню Йорк, през Бостън, чак до Сан Франциско, за да посетят централите на компании като Google и DropBox, иновационните центрове на NASA и Verizon, университетите Harvard и Stanford и акселератори като Y Combinator и General Assembly.

 

Обученията в SEP се провеждат в университет номер едно по предприемачество – Babson College, и покриват основите на бизнеса и предприемачеството – знания и умения, необходими за създаването на успешен стартъп и печеливш бизнес. Обучителите в програмата ще бъдат както преподаватели в университета, така и вече успешни американски предприемачи.

 

Преди края на програмата участниците имат възможност да презентират идеите си пред инвеститори и предприемачи в Silicon Valley, за да получат ценна обратна връзка за бизнес плана си.
Участието в SEP е  безплатно, като програмата покрива всички разходи на студентите, свързани с пътуването и настаняването.

 

Всички, които искат да разберат повече за програмата, имат възможността да посетят и представяне, организирано от Бизнес клуб УНСС. Там ще срещнете участвали вече студенти, които са представители на Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs (ABLE).  Те ще споделят своите впечатления от приключенията си в Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско, като същевременно ще присъства и един от организаторите на програмата, за да разясни начините за кандидатстване.

 

Събитието ще се състои на 17 декември (сряда) от 19:30 часа в зала 3008 в УНСС.

 

За участие в SEP могат да кандидатстват студенти, които са български граждани, живеят и учат в България, обучават се в редовна форма и са преминали първите две години от обучението си.

 

Крайният срок за кандидатстване е 1 февруари 2015, а повече за условията и необходимите документи, прочетете на: http://www.iie.org/Programs/Bulgarian-Young-Leaders-Program/SEP

 

Фейсбук страница на събитието на Бизнес клуб УНСС: https://www.facebook.com/events/418807978277075/

 


Новини