#Studio9A – нова видео поредица с първи гости от финтех компанията Settle
Кандидатстване

#Studio9A – нова видео поредица с първи гости от финтех компанията Settle


#Studio9A – нова видео поредица с първи гости от финтех компанията Settle Bulgaria

Екипът на 9Academy стартира нова видео поредица под името #Studio9A. Първият епизод ще бъде излъчен на живо на 15.06.2021 г. (вторник) от 18:30 ч. във Facebook страницата и YouTube канала на 9Academy. Ще започнем с рубриката The story behind, в която ще ви разказваме за интересни компании, как е започнала тяхната история и как постигат своите успехи.

Първите гости ще бъдат представители на динамично развиващия се финтех сектор – Детелина Момчева и Димитър Гюрджилов от Settle Bulgaria.

Терминът “финтех” отдавна не е просто жаргон в бизнеса, а част от ежедневието ни. Т.нар. финансови технологии са от изключително значение за подобряването на живота на отделния човек и за бизнес процесите. Положителното влияние на компании като Settle в живота и в работата ни е безспорно и е само въпрос на време все повече хора да се убедят в това.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Нямаме търпение да ви срещнем с нашите изключително интересни събеседници, а ето и кои са част от въпросите, които ще разгледаме с тях:

  • Какви са тенденциите в развитието на финтех сектора по света и къде се намира България?
  • Каква е историята на Settle преди да стигне до България и защо избират именно нашата държава за едва четвъртата, в която да имат официално представителство?
  • Как Settle навлиза на нов пазар?
  • Как мобилните плащания помагат на търговията, улесняват клиентите и създават в пъти по-добро преживяване на потребителите?
  • Как Settle помага на малките бизнеси и на отделните хора?

Още много интересни въпроси предстои да бъдат обсъдени в разговора с нашите гости от Settle Bulgaria, но нека преди това ви запознаем с компанията и с нейните представители.

#Studio9A – нова видео поредица с първи гости от финтех компанията Settle 1
Settle Bulgaria

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е общоевропейска услуга за мобилни плащания, достъпна на 22 европейски пазара. За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства за развиване всеки отделен пазар. Технологиите, операциите, финансовото лицензиране и разработването на продукти се извършват на централно ниво от Settle Group, базирани в Осло, Норвегия.

#Studio9A – нова видео поредица с първи гости от финтех компанията Settle 2
Settle Bulgaria

Settle България отговаря за развитието на местния пазар и управлява дистрибуторските партньорства, за да достигне до възможно най-много потребители и компании в страната.

Детелина Момчева е Икономически директор на Settle за България. Стартира кариерата си в Индия в холандска консултантска агенция,  работи за образователен  старт-ъп в Египет, управлява маркетинг активностите на Valvoline и Texaco за 14 пазара от Централна и Източна Европа, развива картовия бизнес и управлява програмата за лоялност на Шел в България. Притежава бакалавърска степен „Международни икономически отношения“ и магистърска „Международна културна политика и мениджмънт“ от Warwick University. 

Димитър Гюрджилов e Главен търговски директор на Settle. Има над 15-годишен опит в инвестиционното банкиране, фондове за рискови инвестиции и бизнес развитието. В момента участва и в редица финтех начинания и консултантски мандати в Централна и Източна Европа. Основател на Challenger Capital Partners. Между 2006 и 2010 г., заема поста Главен инвестиционен директор в NBGI Private Equity със седалище в Лондон. Работил е също в компании като JPMorgan и  Merrill Lynch Private Banking и в градове като Сидни и Ню Йорк. Получава бакалавърската си степен от Американски университет в България и MBA от University of Miami.

За да научите повече „от кухнята“ на Settle – бъдете и вие с нас на живо на 15.06.2021 г. (вторник) от 18:30 ч. във Facebook страницата и YouTube канала на 9Academy. Ще имате възможност да зададете своите въпроси в коментар под видеото по време на излъчването във Facebook страницата и YouTube канала.

Очаквайте скоро информация за следващите епизоди и останалите рубрики във видео поредицата #Studio9A. Тя ще бъде своеобразно продължение на поредицата #БързаРекация.

Ще ви срещаме както с успешни предприемачи, така и с мениджъри с богат опит, експерти в разнообразни сфери и представители на НПО сектора, постигащи устойчиви резултати за каузите си. Заедно с тях ще търсим пътя към развитието на професионалната среда у нас и ще си докажем, че всичко е възможно с необходимите знания, умения и желание за прогрес.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Новини