Кристин Джалова, участник от Сезон 8: 9Academy дава безценни познания и те запознава с прекрасна общност от хора.
Кандидатстване

Кристин Джалова, участник от Сезон 8: 9Academy дава безценни познания и те запознава с прекрасна общност от хора.


Кристин Джалова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Кристин Джалова.

Разкажи ни малко за себе си.

Казвам се Кристин и съм архитект. Завърших УАСГ в гр. София в началото на 2019 г. В момента работя в архитектурно студио и се занимавам с проектиране на жилищни сгради и интериори. Създаването на застроена среда в услуга на човека и неговия комфорт, щастие и ежедневно спокойствие ми носи безкрайно удовлетворение. Всеки ден носи нови предизвикателства – да създадеш от „белия лист“ една цяла нова реалност. Освен това, от дълго време се занимавам с публицистика в сферата на строителството. Писането винаги е било част от живота ми под една или друга форма, затова и силно ценя архитектурната теория и критика.

По отношение на хобитата, танците и йогата са спортовете, които ми дават усмивка и вътрешен баланс. Обичам да прекарвам времето си с приятелите и семейството, да пътувам на нови места и да чета художествена литература.

Както и за останалите участници в Академията, професионалното и личностното развитие са приоритет за мен, а енергията, която излъчват подобни знаещи и мотивирани хора, е най-сладката магия.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

9 Academy ме намира във време на промяна, положителна промяна. След започването на пандемията животът на всички ни се пренареди, приоритетите се разместиха, както и си припомнихме за ценности, които бяхме позабравили.

Академията ме затрупа с нови знания, чрез които сега съм още по-мотивирана да „свържа точките“ и да начертая посоката си оттук нататък.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

На първо място, се вдъхнових от супер успешните хора, които са преминали Академията, и които познавам. Обратната връзка за обучението е много положителна. Освен това, имам интерес към предприемачеството и исках да науча повече за механизмите, чрез които функционира един бизнес.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Академията ме предизвика, на първо място, със своя онлайн формат, който, като всичко друго, крие плюсове и минуси. Личната дисциплина става особено важна, когато нещата са толкова „гъвкави“.

На второ място, ме предизвика да работя по непозната за мен материя – конкретен бизнес казус, с непознати хора, с които комуникирахме единствено чрез Zoom.

Не на последно място, 9 Academy ме накара да търся още, да си взимам от онова, което ми е интересно, и да науча повече за хора с различни професии и експертиза, както и да изляза от комфортната си зона.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Модулите, които ме впечатлиха, бяха много. Сред тях мога да откроя практиките по Личностово развитие, лекциите Entrepreneurship and Strategy с Христо Попов, Стратегически маркетинг с Георги Малчев, Presenting Virtually с Ива Начкова, Лични финанси за предприемачи със Стойне Василев, Технологии за бизнеса с Тодор Гигилев и други.

Най-голям фаворит за мен обаче беше Панаирът на идеите, защото той ме предизвика да обмисля и презентирам моя собствена идея за бизнес.

Комуникацията с други участници от Академията ми даде много отправни точки и идеята ми продължава да расте и да става все по-реална.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Онлайн форматът е много гъвкав, можеш да гледаш лекциите отвсякъде, да ги видиш на запис и т.н. Лично на мен, този начин на провеждане не ми допадна изцяло, защото изпитвах необходимост от повече жива комуникация с лекторите, организаторите и участниците. Надявам се оттук нататък да имаме още възможности за съвместни инициативи, този път – на живо. 🙂

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Затвърдих убеждението си, че бизнесът е огромна тема и започнах по-често да се питам как функционират нещата, които познавам, какво се крие зад лъскавата фасада на една компания.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

За себе си открих, че гледната точка променя всичко. Хоризонтите ти трябва да са широко отворени, приемането и даването – посрещнати с отворени обятия.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да действа! Ученето никога не бива да спира, а форматът на 9Academy дава безценни познания и те запознава с прекрасна общност от хора.

Освен това – ясно си поставете цел какво искате да си вземете, приоритизирайте и се забавлявайте. 🙂

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог