Здравко Колев, участник в Сезон 7: След 9Academy се чувствам по-уверен от всякога, че всичко е постижимо
Кандидатстване

Здравко Колев, участник в Сезон 7: След 9Academy се чувствам по-уверен от всякога, че всичко е постижимо


Здравко Колев академия алумни сезон 7 9Academy

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Здравко Колев.

Разкажи ни малко за себе си.

Аз съм Здравко, професионалното ми развитие е свързано с управление на софтуерни специалисти и разработка на различни IT решения. Хобитата ми сa с насоченост към личностното развитие, пътуванията, запознанствата с различни култури, спорт и всичко що е свързано с природа и споделяне на готини емоции с приятели.

Вижте повече: Сезон 10 на 9Academy те очаква в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Обожавам работата с хора и съм изключително щастлив да бъда част от софтуерен екип, който работи с иновативни технологии, помагайки на клиенти да разработват различни софтуерни решения. Как гледам на професионалния си път след 9Academy? Определено вече имам основата за започване на собствен страничен проект или бизнес, като планирам в скоро време да приложа придобитите знания и на практика.

Чувствам се по-уверен от всякога, че всичко е постижимо, с правилните начални знания и подкрепа от социален кръг, какъвто намерих в лицето на всички участници от Сезон 7.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон 7 на 9Academy?

Изпитвах голямо желание да споделя знанията си сред млади и мотивирани хора. Вече 10 години съм част от софтуерната индустрия и прецених, че имам какво да споделя с подрастващите и други професионалисти, които си имат работа с „IT-та“. Друг силен мотиватор беше и възможността за участие в нов и различен социален кръг, след тежката Covid-19 2020 година, мисля доста хора чакахме нетърпеливо толкова хубава възможност.

Как те предизвика Академията?

Два от модулите имаха предизвикателно практически упражнения, поставени бяхме в казуси и участвахме в решаването на истински бизнес проблеми. Това е безценен опит, като съм благодарен, че се случва на етап, в който от това не зависят финансите или времето ни. Бяхме подготвени за истинските бизнес предизвикателства пред нас.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Най-много ми допадна модул предприемачество, това беше и най-непонятният преди това от тях за мен, като определено научих много за изграждането на бизнес, бранд, валидирането на идеи, реализацията им и изчистването на всички неясноти преди решаването на истински казус в практиката. Тук искам да допълня нещо: Според мен Модул Личностно развитие ми помогна най-много да проявя себе си, да се центрирам по време на академията и да бъда емоционално готов за всички предизвикателства.

Така че, не един, а два модула за мен бяха изключителни!

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Нямах никакви проблеми с онлайн обучението, всичко беше много добре организирано. Единствено ми липсваше социалният контакт с останалите, това е нещо, което не можеш да получиш онлайн.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих много нови приятели. 😉

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Да ценя и уважавам мнението и вижданията на другите, няма лоша гледна точка.

Социалните контакти са нещото, което определено разбрах, че много ми липсваше, и съм изключително впечатлен как въпреки цялостното положение, всички бяха ориентирани към другите и общия просперитет и това е нещо, което разбрах за себе си. Колкото и да е трудна текущата ситуация, винаги има какво да се направи, за да се подобри с правилната мотивация, силно желание и правилен подход към нещата.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Ако искаш да се запознаеш с интересни хора, както и да валидираш бизнес идеите си, докато намираш съмишленици… или пък към всичко това и да придобиеш нови знания свързани с маркетинг, продажби, право или който и да е друг от 9-те модула…

То в такъв случай 9Academy е твоят най-добър избор!

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог