Яна Янева, участник в Сезон 7: Най-ценният урок от 9Academy е, че когато търсиш, намираш.
Кандидатстване

Яна Янева, участник в Сезон 7: Най-ценният урок от 9Academy е, че когато търсиш, намираш.


Сезон 7 участници алумни Яна Янева 9Academy

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Яна Янева.

Разкажи ни малко за себе си.

Казвам се Яна Янева. Не обичам да се определям. Етикетите са за стоките, не за хората. А аз обичам хората. Интересите ми се изявяват най-вече в опознаването на Човека чрез всичко възможно – изкуство, пътешествия, разговори… За мен той е необятна вселена. Професионално, на пръв поглед, звуча много по-скучно – банкер, изучаващ бизнеса и икономиката. На втори обаче, именно това са едни от ключовите компоненти в света ни, които позволяват да направим живота по-добър. Вярвам, че бизнесът, управляван правилно, може да сътвори чудеса и да промени много съдби.

Аз бих била щастлива, ако един ден се обърна назад и видя, че съм допринесла поне малко за тези чудеса и промени. Така и така ще прекараме някакво време на тази земя, та нека поне има смисъл.

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Макар и активно да градя опит, считам, че все още съм в началото на кариерното си развитие. Академията определено ми помогна да разширя мирогледа си и ми показа много нови хоризонти.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон7 на 9Academy?

Едната ми мотивация беше практическата насоченост на 9Academy, но може би превес имаше общността. Изпитвах много силна нужда да намеря други хора, с които сме едновременно много различни, но с общи интереси и цели.

Как те предизвика Академията?

О, Академията успя да ме предизвика по много и все различни начини! Да развия собствените си идеи, а след това дори да ги представя пред някого друг, може би беше едно от най-новите за мен неща.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

За мен модул „Предприемачество“ беше много запомнящ се заради енергията, която лекторите ни предадоха. Искрено се възхищавам на всичко, което са постигнали (както и на другите лектори, разбира се).

На мен винаги ми е изглеждало най-страшно да започнеш, а те ни убедиха колко лесно може да се постигне това – като детска игра.

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

За мен просто направи Академията възможна. Да, определено щеше да е по-приятно лекциите да са на живо и да имаме човешки контакт, но живеейки и работейки в Пловдив, надали щях да съм част от 9Academy в друга ситуация.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих, че мога да развия една „идея на салфетка“ до „идея с план“ за отрицателно време. Както и че това не е толкова страшно.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Най-ценният урок, който си взех от 9Academy, може би е, че когато търсиш, намираш. Каквото и да е. Независимо колко невъзможно изглежда на пръв поглед.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да скача смело и да даде всичко от себе си. Ще получи много повече в замяна.

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог