Паулина Петрова, участник в Сезон 7: 9Academy е едно сплотено общество от професионалисти, в което всяка идея е плод за нещо грандиозно
Кандидатстване

Паулина Петрова, участник в Сезон 7: 9Academy е едно сплотено общество от професионалисти, в което всяка идея е плод за нещо грандиозно


9Academy сезон 7 участници разказват алумни

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Паулина Петрова.

Разкажи ни малко за себе си.

Аз съм Поли и накратко се определям като галактически стопаджия, заседнал между 3 планети. Защо пък на 3 планети, може би се чудите? Завърших Leisure management в Нидерландия. В професионален план работя в сферата на телекомуникациите, а в личен е една голяма хамалогия от нещата, с които се заминавам и искам да докажа, че мога – постоянно търся, изследвам, намирам, преоткривам – като се замислите, не е ли това смисълът на живота? Изгубваш се и после намираш себе си в една по-различна, по-креативна, по-професионална и по-удовлетворяща светлина.

Вижте повече: Сезон 8 на 9Academy те очаква в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Обожавам работата с хора – във всеки един съществува частичка магия, която те обогатява личностно и професионално. Изключително съм щастлива, че имам възможност да работя в телекомуникационната сфера, като се занимавам с договаряне на телевизонни права на интернет доставчици.

Записах се в 9Academy, за да се обогатя професионално, колкото и клиширано да звучи, но получих не само това, а и много повече от това: получих увереността, необходимите знания и контактите за започване на разработването на страничен проект.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон 7 на 9Academy?

Вдъхновението дойде от близък за мен човек по време на едно обогатяващо за мен пътуване до Непал и обратно. Щом се върнах, веднага потърсих 9Academy, не знаех защо, но го усещах, че трябва да се запиша. Спомням си, че попълвах апликационната форма 1 седмица – връщах се, изтривах, актуализирах отговорите си и така докато просто с много вълнение една вечер натиснах Enter и я изпратих. Просто не исках да пропусна възможността да се срещна с млади ентусиазирани хора, да се докосна до знанията на лекторите и да се забавлявам. Няма да ви лъжа, забавления не липсваха!

Как те предизвика Академията?

В предизвикателния онлайн формат, 9Academy успя така да ме запали, че като ученичка тичах за лекции, слушах с интерес, изградих контакти и чаках с нетърпение всяка лекция. О, пък с колко книги и podcast-и си запълних to do list-a. 9Academy ми върна искрата вдъхновение.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Най-впечатляващият от деветте модула… Това е един много труден въпрос. Веднага ми идва да напиша „Предприемачество“, тъй като като първи модул ни даде летящ старт – спомням си, че всички участници бяхме много вдъхновени, летяхме в облаците и бяхме готови да превземем света. След това като нещата станаха с по-голяма практическа насоченост, малко се приземихме.

Най-ценното за мен е че Академията ти поднася знанията „на тепсия“, за да можеш да ги възприемеш и усвоиш по-лесно, а целта на лекторите беше да ни покажат как по възможност да не повтаряме техните грешки.

Най-силният момент за мен цялостно беше как лекторите започваха с представяне на самата им личност и професионална персона и широката гама от компании и startups, в които са започвали, и по каква причина понякога не са успявали. To learn to succeed, you must learn to fail.

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Всичко беше много добре организирано, не съм и предполагала, че с хора, които виждах на 50 квадратчета през Zoom ще се сближа толкова много.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Преди Академията не знаех какво знам, след Академията знам какво не знам и колко много имам да уча. Открих, че няма лоша идея – 9Academy е едно сплотено общество от професионалисти, в което всяка идея е плод за нещо грандиозно.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Изключително съм благодарна на 9Academy за предоставената възможност да изрисувам и облека в думи моя идея. Научих, че не трябва да спирам да опитвам и че нищо не е невъзможно с правилна нагласа, силна мотивация и неугасващо желание – всичко си зависи от нас самите, лесно е човек да се самосъжалява, по-трудно е да се предприемат конкретни действия.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Към всекиго, който има някакви колебания, съветът ми е: „Не му мисли, действай – ти си звездата!“

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Блог