Михаела Михайлова, участник в Сезон 7: Хората винаги са движещата сила зад всичко – от бизнес идеите, до общностти като 9Academy.
Кандидатстване

Михаела Михайлова, участник в Сезон 7: Хората винаги са движещата сила зад всичко – от бизнес идеите, до общностти като 9Academy.


9Academy сезон 7 академия участник Михаела Михайлова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Михаела Михайлова.

Разкажи ни малко за себе си.

Казвам се Михаела и моя професия и страст са маркетинговите комуникации. През последните две години се занимавам с организирането и промотиране на международни събития. Доста любопитна личност съм и имам разнородни интереси. Обичам да пътувам, но се опитвам да преоткривам нови места и преживявания дори когато съм в София, за да придобия същото приключенско усещане и тук. Харесва ми да се срещам с нови хора, защото вярвам, че от всеки бих могла да науча нещо ново и да придобия една по-различна гледна точка за света.

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Професионалният ми път винаги е бил обвързан с маркетинга, комуникациите и ПР. Винаги съм се стремяла да се развивам в тази насока, като съм отделяла време за допълнителни курсове и събития. Преди да кандидатствам за Академията си поставих за цел да намеря курс или образователна програма, която да ми помогне да разширя познанията си в други сектори, които не са ми добре познати. Сектори като финанси, икономика, предприемачество, бизнес. 9Academy успя да ми даде основната на тези теми и да предизвика любопитството ми, за да продължа да се интересувам.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон7 на 9Academy?

Винаги съм преследвала новите изживявания, обичам да се предизвиквам и да излизам от зоната си на комфорт. Това е и причината да се стремя към честа промяна на средата, както и винаги да се оглеждам за нови възможности като курсове за допълнителна професионална квалификация. Затова и кандидатствах за участие в 9Academy.

Исках да получа нови знания, практически умения, вдъхновение, както и да взема една нова гледна точка за бизнеса, да видя нови възможности, да изведа от себе си идеи, които не съм намирала, да си поставя нови цели, които в бъдеще да реализирам. Исках да взема и едно позитивно изживяване.

Как те предизвика Академията?

9Academy ме предизвика на много нива. Няколко пъти ме извади от зоната ми на комфорт, сервирайки ми сериозна доза адреналин. Предизвика ме да бъда още по-любопитна и да търся нова информация и знания. Да бъда по-активна в настоящата онлайн среда, да се уча от другите участници и най-вече да се уча от различията ни, а не само от нашите прилики.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Не мога да отлича само един модул, защото смятам, че темите, които те покриват, се допълват. Вярвам, че ако човек има желание и си го постави за цел, може да си вземе по нещо от всяка една лекция – независимо дали това ще бъде теоретично знание, практически казус, нова гледна точка, нов технически инструмент, цитат, заглавие на нова книга или преживяна емоция.

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Винаги съм смятала, че личният контакт на живо е много ценен и не може да бъде заменен, но в този случай онлайн обучението имаше много плюсове.

Лесно можех да се включвам за лекция от различни локации, без да се притеснявам от претоварения си график, трафика в града или че ще закъснея. Често оставахме за онлайн дискусия и след лекция, което ни помогна като участници да се сближим. Друг голям плюс е възможността да гледам лекциите на видео запис в платформата.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих страхотни хора, които се борят да променят средата, стремят се да бъдат добър пример за околните и вместо да търсят негативното предприемат действия към изграждане на една по-позтивна визия.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Хората винаги са движещата сила зад всичко – от бизнес идеите, до общностти като 9Academy.

Всеки един от участниците в Академията е уникален сам по себе си и всички са обединени от една цел. Обща черта на всички тях е че са изпълнени с позитивен заряд и винаги са готови да помогнат, давайки много от себе си за общността. Същият заряд, отношение и отдаденост трябва да има една организация и екипа й при реализирането на бизнес идея, за да бъде тя успешна.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да се впусне смело в това приключение и да отдаде себе си на сто процента, за да успее да получи максимално много знания, и най-вече да намери своите съмишленици в тази прекрасна общност.

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог