Кристина Никова, участник в Сезон 7: В 9Academy открих, че мога да съм в трепетно очакване на онлайн срещи с 50 човека, които не съм виждала на живо
Кандидатстване

Кристина Никова, участник в Сезон 7: В 9Academy открих, че мога да съм в трепетно очакване на онлайн срещи с 50 човека, които не съм виждала на живо


Кристина Никова Сезон 7 участници алумни 9Academy

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Сезон 7 се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Кристина Никова.

Разкажи ни малко за себе си.

Аз съм Криси и по образование съм инженер по телекомуникации, но в последните години се занимавам със Service delivery management и Business development в областта на IT консултантските услуги. Хората и комуникацията са в основата на всички мои занимания и силно вярвам, че са ключови за всяка дейност. Интересите ми винаги са били свързани с технологиите и как те правят живота ни по-лесен, как могат да ни помогнат да сме свързани и съм много внимателна към това предозирането с тях да не ни отдалечава от това да сме хора и от нашата естествена емоционалност.

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В момента се занимавам с Бизнес развитие на консултантска компания в сферата на Data Platform and Analytics и смятам, че 9Academy доста ми помогна за да видя какви са различните погледи върху бизнеса, маркетинга, трудовите взаимоотношения и да ме обогати с идеи, да ме запознае с прекрасни хора и да ми помогне да съм по-смела в мечтите си.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон7 на 9Academy?

Вдъхновението дойде от емоцията на близък човек, участвал в предишните сезони на 9Аcademy, и от възможността за срещи с млади и ентусиазирани и креативни хора.

Как те предизвика Академията?

Академията ме предизвика с това да бъда креативна и фокусирана в интензивна натовареност на обученията и в сфери, които са ми непознати.

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Трудно е да кажеш кой е най-впечатляващ от деветте модула. Всички имат своите много силни страни. За мен едни бяха по-непознати, други бяха близки. Имаше много вдъхновители и лектори, които запомняш и искаш да следваш. Не мога да сложа класация. Всъщност именно Академията е най-впечатляваща, защото се състои от 9 толкова различни модула, които дават една много цялостна картина.

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

За мен онлайн обучението не е нещо непознато и не съм имала проблеми с това. Всъщност останах много приятно изненадана как успях да се сближа с толкова много хора, без да имам реална физическа комуникация с тях, и да се сработим по един прекрасен начин по време на съвместната ни работа в 9Academy.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

За себе си открих, че мога да съм в трепетно очакване на онлайн срещи с 50 човека, които не съм виждала на живо, и с които да изкарвам часове вечерта без да се уморявам в продължение на много седмици.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Най-ценният ми урок от 9Academy, е че има прекрасни, вдъхновени, умни, ентусиазирани и мотивирани млади хора, които да искат да останат и да се развиват в България – и че всички трябва да се постараем те да са много успешни.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Съветът ми към всеки, който се замисля за 9Аcademy е „Не чакай, почвай!“.

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог