Ива Николова, участник в Сезон 7: Това, че участвахме онлайн в 9Academy, ни сближи като общност още повече
Кандидатстване

Ива Николова, участник в Сезон 7: Това, че участвахме онлайн в 9Academy, ни сближи като общност още повече


Ива Николова Сезон 7 Участници алумни разказват 9Academy

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Ива Николова.

Разкажи ни малко за себе си.

В професионален план се занимавам се с медийни анализи и медиен мониторинг от около 6 години, а в личен – страстта ми е опазването на природата и околната среда. Интересувам се от различни практики за начин на живот с нисък отпечатък върху природата, кръгова икономика, възобновяема енергия и zero waste движението. Преди около година се изнесох от София и живея в къща в село на около 30 км от града – най-доброто ми решение взето в скоро време, което ми донесе много мир и спокойствие и ми помага да съм по-близо до природата.

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Във все още краткия ми професионален път винаги съм се стремяла към развитие и постигане на възможно най-добрите резултати. Същевременно невероятно удовлетворение ми доставя да помагам на другите хора да се развиват и да постигат успехи. Изключително благодарна съм, че имам възможността да работя в здравословна подкрепяща среда, която дава свободата човек да реализира различни идеи и се надявам да допринасям и за в бъдеще за тази среда в новата си роля на Трейнър за развитие на човешките ресурси, която поех през февруари.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон7 на 9Academy?

Решението ми да се запиша в 9academy не беше спонтанно. Съвсем целенасочено търсех вариант да уча още, да се развивам, да се срещна с нови вдъхновяващи хора и в общи линии да се предизвикам да излезна от удобното ежедневие. Учеше ми се, но нямах сили за магистърска програма, защото нямаше как да я съчетая с натовареността в работата ми.

Видях програмата на 9Academy и разбрах, че това е точният вариант за мен в този момент – 9 модула, които покриват всички сфери, в които искам да имам поне базови познания и да надграждам.

Как те предизвика Академията?

9Academy ме предизвика по най-прекрасния и вдъхновяващ начин да повярвам, че една моя идея може да бъде реализирана и си заслужава да бъде споделена! Предизвика ме да я презентирам пред не малка публика от професионалисти от най-различни сфери, които споделиха ценна обратна връзка!

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Всички модули бяха изключително интересни и полезни за мен, а споделения опит на лекторите, които са професионалисти с опит във всяка една от съответните области, беше безценен. Имам записки за осмисляне за година напред. Модулът, който лично на мен ми донесе много, беше този за Личностно развитие. Опитвам се да практикувам наученото ежедневно.

Вижте повече: 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Фактът, че този сезон на 9academy се състоя онлайн, направи участието ми, а и не само моето, възможно.

Не мисля, че иначе щях да успея да присъствам на всички лекции, имайки предвид цялата логистика, не ми липсват задръстванията и бързането. Напротив, дигиталният формат ми позволи да слушам лекциите от телефона си пътувайки, шофирайки, прибирайки се към вкъщи или тръгвайки от работа, което си е цял лукс и 100% оползотворено време. Също така мисля, че това, че участвахме онлайн в 9Academy , ни сближи като общност още повече, колкото и странно да звучи. Всеки един от нас сякаш беше на гости на в дома на другия, запознахме се с всички кучета, котки, деца, оставахме след лекциите да обсъждаме вдъхновени чутото на по чаша вино.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих много, много нови неща.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

– „Който си мисли, че е научил всичко, той всъщност нищо не знае.“ Лао Дзъ. – Аз и преди знаех, че нищо не знам, но сега разбрах, че има още повече неща, които не знам! Шегувам се, разбира се. В 9Academy наистина чух страшно много неща за първи път, за които не съм се и замисляла преди това, че трябва да проуча. Едни от най-ценните уроци, които си взимам е, че провалите са възможности, човек не трябва да спира да се опитва, и че не трябва да се чака перфектния момент, защото той никога няма да дойде.

Също така, че хората са най-важни! Без правилните хора, няма как да станат нещата.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Съветвам ви да не пропускате възможността да се срещнете с изключително вдъхновяващи лектори, участници и организатори и да станете част от една зареждаща и подкрепяща общност!

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог