Гергана Любенова, участник в Сезон 7: 9Academy ме предизвика с постоянната възможност да уча и преживявам
Кандидатстване

Гергана Любенова, участник в Сезон 7: 9Academy ме предизвика с постоянната възможност да уча и преживявам


9Academy Гергана Любенова академия алумни участници

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Гергана Любенова.

Разкажи ни малко за себе си.

Привет на всички, които носят в себе си „вируса 9Academy“ и на тези, които са в „потенциална опасност“ ! Аз съм Гери – част от Сезон 7 на акдемията и горд участник в приключението. Описвам себе си като човек на изкуството. Изкуството под една или друга форма (учене, хоби, работа), винаги е било част от ежедневието и преживяванията ми. Ако трябва да определя себе си с няколко думи, то бих казала: социална, усмихната, любипитна, смела, мечтаеща и малко…хаотична. Но моят хаос е творчески! И е полезен! Често той ме кара да се концентрирам и променям.

Вижте повече: Сезон 10 на 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

През последните години се занимавам изцяло със собствен бизнес. Част съм от креативно ателие в София, където екип от няколко души изготвяме и реалзираме концепции за декорации на частни и коорпоративни клиенти.

9Academy ми помогна да подредя и приоритизирам важните стъпки, които ще следвам в бъдеще, за да постигам по-добри резултати. След академията си давам сметка всъщност колко много работа предстои. :).

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон 7 на 9Academy?

Хора, които са били част от академията! Същите тези хора са пример и вдъхновение за мен в ежедневието ми и затова бях сигурна, че си заслужава!

Как те предизвика Академията?

Предизвика ме с много неща. Като започнем от това, че подцених времето, което трябва да й отделя, и продължим с постоянната ангажираност, която създаде по време на обучението ми! Тук отварям скоба, че говоря за положителна анагажираност, защото в 9Academy нищо не е задължително! Никой няма да те хока, че не си си написал домашното, но след това разбираш колко е добре да си го направил! 🙂 Предизвика ме с постоянната възможност да уча и преживявам и с това да се самодисциплинирам в обучението.

Фактът, че общуваш с над 50 човека онлайн, че не ги познаваш, че споделяш опит на принципа на пълно доверие с тях и че се получава така добре, също е много вълнуващо!

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Ако трябва да се водя от думата впечатляващ, бих казала модул Предприемачество. Той е пръв, много интересен и завладяващ. Това, че от самото начало срещаш толкова мислещи и вдъхновяващи хора с богат опит, определено те мотивира. Всъщност към края на този модул си дадох сметка колко е важен опитът, защото лекторите постоянно споделяха с нас на тази тема. Някои от лекциите са буквално разказ от първо лице за живота на тези хора. Досега не съм учила по този начин – черпейки директно от извора и определено много ми хареса. Христо Нейчев е зашеметяващ с начина си на мислене и преподаване. Имам си фаворит и за най-полезен модул – и това е вторият, с който се срещнахме – Маркетинг, ПР и реклама!

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Сподлянето, цялата организация, инструментите, платформата, мейлите всичко което ни осигури екипът на 9Academy направи Сезон 7 изключително ефективен според мен! Аз лично бях приятно изненадана от това, което получих.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих много приятни хора – млади, мислещи и активни.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Те са два: първо – човек трябва да предизвиква себе си и да учи постоянно. И второ – най-добрият учител е опитът. Каквото и да прочетеш, чуеш или видиш, не го ли приложиш на практика вероятността да го изпуснеш като знание е много голяма.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да отдели колкото може повече време на 9Academy и да се възползва от всичките й възможности!

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог