Деница Василева, участник в Сезон 7: 9Academy ми помогна да мисля по-комплексно, да съобразявам повече фактори при взимането на решения
Кандидатстване

Деница Василева, участник в Сезон 7: 9Academy ми помогна да мисля по-комплексно, да съобразявам повече фактори при взимането на решения


академия участници 9Academy

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy„, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията. Te се превърнаха и в първите, които се впуснаха в нашето дигитално приключение с обновения дигитален формат на обучителната ни програма. За да разкаже за своето участие в Академията, днес ви представяме Деница Василева.

Разкажи ни малко за себе си.

Бих казала, че съм голям ентуасист – рядко отказвам покана за ново преживяване. Занимавам се с организиране на образователни събития от около година, а преди това и корпоративни събития, конференции, образователни изложби. Обичам подредбата, добрата структура, организацията, и също екселските таблици.

Вижте повече: Сезон 8 на 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

С началото на 9Academy смених позиция на работното си място. Академията ми помогна да мисля по-комплексно, да съобразявам повече фактори при взимането на решения.

Най-важните уроци са: „Рискувай“ и „Да грешиш не е срамно“, които се опитвам да прилагам по-активно.

Какво те вдъхнови да се запишеш в сезон 7 на 9Academy?

Винаги съм смятала, че за да имаш собствен бизнес, трябва да бъдеш експерт във всички сфери на един бизнес – бизнес развитие, финанси, счетоводство, право и т.н. В последствие разбрах, че не е нужно да бъдеш „one man show“, но е нужно да имаш генерална представа за процесите и всички точки от един бизнес. Точно затова и се влюбих в идеята на Академията, която дава точно това знание и запълва липсващите части на пъзела.

Как те предизвика Академията?

9Academy ме предизвика да бъда по-стриктна с времето си – работното, личното и академичното. Предизвика ме да опознавам още над 50 човека онлайн без да се виждали никога (повярвайте, трудничко е да създаваш взаимовръзки онлайн).

Кой беше най-впечатляващият от деветте модула и защо?

Бих казала първият модул за start-up средата и финансиране на собствен бизнес. Не защото беше първи и бях на гребена на вълната от вълнение, a и защото промени представите ми за създаването на собствен бизнес – вече не изглежда толкова страшно!

Вижте повече: Сезон 7 на 9Academy: Онлайн приключение с щастлив край на живо

Сезон 7 беше изцяло онлайн с обновена методология. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Признавам, че понякога бях по-малко фокусирана по време на онлайн лекциите. Факт е, обаче, че спестих ужасно много време от пътуване.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих, че съм добър медиатор в по-сложни социални ситуации. Също така открих, че правото и счетовоството не са чак толкова непонятни и неприятни дисциплини.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Рискувай, опитвай, не се отказвай.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Съветът ми е да забравиш за всичките си предразсъдъци за бизнеса и живота, да слушаш внимателно лекторите и другите „академици“ от сезона и да не забравяш, че всичко в живота се крепи върху човешките взаимоотношения и добра колаборация.

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог