Решението ми да участвам в 9 Academy определям като най-доброто ми решение за 2017 година - Блажка Димитрова - 9Academy
Кандидатстване

Решението ми да участвам в 9 Academy определям като най-доброто ми решение за 2017 година – Блажка Димитрова


Решението ми да участвам в 9 Academy определям като най-доброто ми решение за 2017 година - Блажка Димитрова 1

Блажка би ви казала „Занимавам се с готвене и имам собствен бизнес от 4 години – Благичка – кухня с кауза. Обичам храната, природата, хората. Чета книги и в момента пиша една. Вярвам и живея спрямо философията за нулев отпадък и ежедневно търся всякакви възможности да достигам до повече хора, които се борят за смислени каузи и инициативи.“

А ние няма как да не добавим, че тя е един от най-енергичните и усмихнати хора, които сме виждали! Ето какво споделя Блажка за участието си в 9 Academy Сезон 5:

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Винаги съм търсила възможности за развитие на нови умения и трупане на практически знания. За 9 Аcademy бях чувала от много приятели и през последните години все нещо ме спираше да кандидатствам. Основният ми стимул да се включа в 5-ти сезон беше, че бизнес идеята, която развивах, имаше нужда от вдъхновение и потърсих това вдъхновение сред общността на 9 Аcademy. Решението ми да участвам в академията го определям като най-доброто ми решение за 2017 година.

С какво те предизвика 9 Academy?

С огромния обем нова информация, която получавах по време на всяка лекция и с това да успея да отделя достатъчно време, за да осмисля всичко казано, а и всичко случило се. Програмата е много интензивна и е истинско предизвикателство да вземеш от нея всичко, което ти предлага. Но затова е и моят съвет в края на въпросника 😉

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Най-полезен бе модула за Предприемачество, защото бе най-вдъхновяващ и ме мотивира още по-силно да следвам целите си. Най-любопитен ми бе модул Маркетинг, защото научих много интересни практики, които успях директно да приложа в бизнеса си и да наблюдавам ефекта от тях.

Какво научи за себе си в 9 Academy?

Че трудностите ме вдъхновяват и че не е нужно да се боря сама с всеки проблем. Че когато сме заедно, сме по-силни и успешни.

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Преди академията мислех, че се познавам добре. Оказа се, че не е така. Академията ми помогна да открия силните си страни, да работя върху слабите си места и да сбъдна една своя мечта – създаването на Нулев отпадък – България – сдружение, чиято мисия е да разпространява философията за нулевия отпадък сред българското общество.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Панаирът на идеите определено бе най-запомнящото се преживяване за мен. Еуфория, вълнение, споделяне на най-съкровенните ми цели за живота, ценна обратна връзка, нови запознанства, нови последователи и още и още.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Нулев отпадък – България и много ценни приятелства.

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9 Academy?

Да не пропускат нито една среща и да си носят тефтер.


Алумни