Предприемачески кръг: Новото пространство за споделяне на твоите идеи
Кандидатстване

Предприемачески кръг: Новото пространство за споделяне на твоите идеи


предприемачески

9Academy не спира да изненадва и да дава всичко от себе си. Вече ви разказахме за един от новите бонуси, които дава 9Academy Pro Membership, а именно срещите с експерти от различни бизнес сфери. Повече за тях и първите им три издания ще откриете в предишната ни статия по темата. 

Но това не е всичко, което 9Academy Pro Membership дава на своите участници.

Освен срещите с експерти, ежемесечно се провеждат и срещи на Предприемаческия кръг на общността.

Тези срещи предлагат пространство за споделяне и разрешаване на бизнес проблеми, обмен на опит и възможност за развиване на партньорска мрежа иконтакти.

През 2022г., бяха проведени три срещи на Предприемаческия кръг.

Първата беше проведена на живо, благодарение на приятелите ни от Български център за нестопанско право, които ни предоставиха достъп до новото споделено пространство на БЦНП, Българска фондация „Биоразнообразие и Jamba на ул. Христо Ботев 3. Другите две срещи, бяха проведени във виртуална среда.

По време на срещите бяха обсъдени теми, които вълнуват всеки един както настоящ, така и бъдещ  предприемач, но и професионалисти от различни сфери. Членовете на Общността имаха възможността да представят както своите казуси, така и потенциални решения, които виждат в проблемите на проектите на другите. Главен фасилитатор на обученията е Байчо Георгиев – Chief Marketing Officer в Ampeco – българска технологична компания, която прави софтуер за станции за зареждане на електромобили, и съосновател на 9Academy. 

В Предприемаческия кръг участниците имат възможността да: 

  • Споделят концепцията на своя бизнес или идеите си за бъдещ такъв.
  • Разкажат за най-належащите казуси и проблеми, през които тяхната организация минава, като заедно с останалите участници търсят работещи решения
  • Търсят и намират решения както за нови, но така и за други по-отлежали проблеми.

Тъй като членовете на общността се развиват различни сфери на бизнеса, това разширява гледните точки, идеите, съветите и знанията, които могат да бъдат обменени по време на срещите. Благодарение на разнообразието от предприемачи в кръга, участниците могат да намерят множество възможности за колаборации в рамките на Общността.

По време на срещите се случва нещо много повече от обмен на опит – тогава участниците се вдъхновяват един от друг. Посредством чуждия опит, те разширяват не само своите възгледи за развитието на проектите си, но и за предприемачеството като цяло. 

Едни от най-интересните проекти към момента, които са разглеждани по време на Предприемаческия кръг са такива с екологична насоченост, които помагат за устойчивото развитие както на бизнеса, така и на обществото. 

Част от проблемите, които вече разгледахме на изминалите срещи, са в сферите на маркетинга, HR и мениджмънта. Обсъдихме какви са проблемите при представяне пред инвеститори, как да изчистим идеите си, какви са правилните подходи при pitching, къде да търсим идеи за нов стартъп и много други. 

Точно както експертните Q&A срещи, така и срещите на Предприемаческия кръг ще продължат с пълна сила и през 2023 г. Благодарение на обратната връзка, ние знаем, че срещите са полезни за всеки един участниците, независимо от сферата му на работа. Сър Ричард Брансън казва, че бизнес не може да се прави с лоши хора. И именно затова срещите на общността събират на едно място не само качествени предприемачи, но и качествени хора, готови да дават и получават опит, съвети и решения. 

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог