Експертни срещи: Част от новите формати на 9Academy
Кандидатстване

Експертни срещи: Част от новите формати на 9Academy


експертни срещи

Като първи юбилеен, Сезон 10 на 9Academy успява да се открои от своите предшественици с най-новата си услуга – а именно 9Academy Membership, за която ви разказахме неотдавна в тази статия. 9Academy Membership се дели на два вида – Light и Pro, като и двата вида абонамент включват възможности като полезни материали, ресурси, Карта на Общността, Job Board и още много услуги за развитието на членовете на общността на 9Academy. Един от най-отличителни компоненти на 9Academy Pro Membership от Light версията, са така наречените експертни срещи. 

Експертни срещи са ежемесечни срещи за членовете на Общността с експерти от различни сфери, които споделят своя опит, съвети за развитие и новости в съответната индустрия.

Те включват разговори и консултации с тези експерти на принципа на “Tips & Tricks”, “Best practices”, “How to” събития и отворени дискусии от различен характер. 

През 2022г. бяха проведени 3 експертни срещи, като всяка една от тях донесе на членовете на Общността различен пакет от ценни съвети и знания, както и директни консултации свързани с различните казуси на участниците. Уникалността на всяка една от срещите може да се усети не само от разнообразието от сфери, в които експертите се позиционират, но и с формата на провеждане на събитията. Първата бе проведена на живо, а другите две – в онлайн формат, което показва хибридността на 9Academy Membership. 

Първите трима експерти, даващи ключови познания в нашите срещи, са три успели и утвърдили се в своята сфера дами – Любомира Велчева, Ралица Ралчева и Цветелина Тенева.

Първата среща бе с Любомира Велчева, а темата, по която тя сподели своите насоки и опит, бе People Management. Любомира Велчева има натрупан опит от работата си в областта на човешките ресурси в компании като Филип Морис България и AIMS Human Capital-България. В момента Люба е консултант Обучение и организационно развитие в InManagement. Накрая, но не и на последно място, Люба е част от екипа на 9Academy, като отговаря за процеса на учене и създаване на среда за споделяне и насърчаване на самоусъвършенстването и себеактуализиацията. 

По време на People Management срещата, тя отговори на важни въпроси, като: 

 • Как да управляваме екипите си по-ефективно?
 • Как да мотивираме екипите си?
 • Кога и как е най-добре да се разделим с член на екипа ни, който не изповядва ценностите и културата на организацията?
 • Как да привлечем правилните хора?
 • Как да управляваме конфликти?

Ралица Ралчева беше вторият експерт в нашата поредица от ежемесечни срещи. Ралица Ралчева e мениджър „Дизайн на услуги“ в Софарма Трейдинг. Участвала е и е водила редица проекти в сферите на телекомуникациите, продажбите, човешките ресурси и др. Работила е както с големи корпорации, така и с по-малки компании и организации в неправителствения сектор. В момента се развива в сферата на продуктовия и проектен мениджмънт и дигитализация на процеси, като успешно прилага и уменията си по UX/UI. 

Темата на срещата с нея беше Ideation Techniques, а най-важните въпроси, които бяха обсъдени през нея, бяха: 

 • Кои са успешните методологии за ideation в екипите ни?
 • Кога да прилагаме различни методологии и кои са подходящи спрямо нашата вътрешна структура?
 • Кои са спецификите на различните техники?
 • Кои сектори да следим за изкристализиране на бъдещ предприемачески проект?

Третата и последна среща за тази година беше с Цветелина Тенева на тема Value Proposition Canvas. Цветелина Тенева е съосновател и старши фасилитатор в The Business Institute. Маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. От 2010 г. насам Цветелина Тенева и Светлан Станоев развиват The Business Institute, провеждат бизнес работилници в областта на иновациите, предприемачеството и мениджмънта. 

По време на Value Proposition Canvas срещата, Цветелина Тенева обърна внимание на следните теми:

 • Двете части на value proposition canvas;
 • Целите на канавата в нашия собствен случай;
 • Как да прилагаме в практиката value proposition canvas? 

Трите експертни срещи, които бяха проведени през 2022г., са само началото на тази специална услуга от 9Academy Membership Pro. След обратната връзка ние сме сигурни, че те са били полезни в професионалното и личностно развитие както на членовете на Общността, но така и на самите експерти. Все пак, не трябва да забравяме, че ако искаме да получим, първо трябва да дадем.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог