Петър Нефтелимов: 9 Academy ти предлага преживяване - 9Academy
Кандидатстване

Петър Нефтелимов: 9 Academy ти предлага преживяване


Петър Нефтелимов

Петър Нефтелимов е участник от Сезон 3 на 9 Academy. Студент е по Биотехнологии в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Посещава различни събития, независимо от тематиката им. Ето какво сподели за тях той:

,,От колкото повече неща имаш познание, толкова повече си свободен/независим от останалите‘‘, каза Брайън Трейси на едното от тях. Освен знанието, което получаваш от доказани и успешни професионалисти в областта си, на събитията се срещаш с различни и интересни хора, които като теб търся откъде да си вземат повече и повече. Завързваш много контакти, които ще ти бъдат необходими в бъдеще. Както казваше Лили Еленкова на едната лекция в 9 Academy ,,Бъдещето е мрежа‘‘. Колкото повече контакти имаш, толкова по-добре, защото от друга страна аз казвам ,,Сам човек не е за никъде‘‘.

Петър развива и собствен блог – http://neftelimov.com/, в който пише за наука, образование, бизнес и различни инициативи. Насочил е усилията си към кауза с обществена полза –  да предостави на младежите в гимназиална възраст възможност да се докоснат до истинска работна среда, за да натрупат опит в избрана от тях сфера.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

От една страна заради знанието, което ще получа. 9 Аcademy за 6 месеца събира най-важните неща за 9-те модула, които трябва да знаеш. Това, което в университета ще се научи за 5 и повече години, като през тези години се разтягат локуми и ти предават неща, които вече са остарели и неизползваеми в днешното бързоразвиващо се време. А в 9 Academy ти ги предлагат в сбита форма от вече доказали се професионалисти.

От друга страна заради контактите. Както с лекторите, така и с участниците. Участниците в Академията са с различни интереси и дейности. Контактите ти с тях те докосва до тяхната различна и интересна работа. Взаимно си помагате и развивате идеите си. Забавявате се. Създава се общност, която не се оплаква, а работи за бъдещето си, защото ние, хората, сме тези, които си създаваме средата, в която живеем.

С какво те предизвика 9 Academy?

Може би най-много с две неща. Едното е да направя свое обучение на останалите участниците. Това беше най-трудното и в същото времето нещо, което неосъзнато исках да направя. 9А ми даде възможност за това и съм ѝ благодарен, за което, защото това беше първото мое обучение, но не и последното… Повече за него ще откриете тук.

Другото, което може би ще прозвучи смешно, е да ме предизвика да се забавлявам повече 😀 Това ми е предизвикателство основно от участниците и най-вече от Анна Божкова. „Освен да се работи, учи и ходи по събития – трябва и да се забавлява…“, ми казваше много тя. За успяването ми в това предизвикателство ми помогнаха безкрайно много, както екипът на Академията, така и самите участници. Благодаря Ви!

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Много ми беше полезен модулът за HR. В него разбрах какво точно се крие под това съкращение. Защо е толкова важен в една бизнес общност или както аз ѝ казвам – в Бизнесценозата. Каква роля играе в нея. Също така лекциите от този модул ме вдъхновиха да напиша статията ,,HR – балансьорът в Бизнесценозата‘‘.

Най-любопитният ми беше бонус модулът за Личностно развие. По интересен начин ни се предлагаха темите в този модул. Помогна ни да се опознаем повече участниците. Взех си много нови инструменти и умения от него, които ще ползвам и за напред.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

За пореден път си доказах, че няма невъзможни неща. Щом много искаш нещо – ще преминеш през всички препятствия и ще достигнеш целта. Страхотно ми беше. Накрая дори не исках да свършва… но няма как. След край идва ново начало, изпълнено с нови препятствия, емоции и спомени…

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Незабравими преживявания. Страхотни емоции. Полезни и използваеми знания от професионалисти. Прекрасни приятели – може би за цял живот.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Както казах и по горе – осъществяването на обучението ми пред останалите участници. Същото така и лудите преживявания с участниците.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Най-напред ще ги посъветвам да се запишат. След това да грабят с пълни шепи от преживяването, наречено 9 Academy. Казвам преживяване, защото, за да може да научиш нещо, първо трябва да го изпиташ на себе си, да го преживееш. 9 Аcademy ти предлага точно това – преживяване!


Алумни