От Алумни за Алумни: 3 обучения, които общността на 9Academy си подари
Кандидатстване

От Алумни за Алумни: 3 обучения, които общността на 9Academy си подари


Алумни стават обучители

Приемственост, споделен опит, постоянен стремеж към развитие. Това са само някои от ключовите елементи в общността от вече преминали през програмата на 9Academy участници. Ние обичаме да ви срещаме с тях, защото те не спират да ни впечатляват с иновативните си идеи, амбициозните си проекти и растежа си в професионален и личностен план. Затова днес с широка усмивка ще ви разкажем за една от най-новите инициативи в Алумни клуба на Академията. 

“Алумни стават обучители” е една от най-новите възможности в 9Academy за развитие и след края на програмата.

В нея членове на общността на преминалите през Академията участници могат да запознаят останалите с ключови елементи от сферата, в която се развиват, и да споделят най-важните наблюдения като експерти в направлението си. Щастливи сме да представим накратко и първите три обучения, които видяхме как Алумни “подаряват” на Алумни с една-единствена цел – общия стремеж към прогрес. 

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

IT методологии, терминологии и концепции

Всеки, занимаващ се с Маркетинг, Подбор на персонал, Продажби и Мениджмънт, знае, че базовите познания в сферата на информационните технологии са ключови за успешния работен процес. Затова на помощ се появи Здравко Колев от Сезон 7, за да ни разясни някои основни термини, свързани с програмирането, дизайн и клауд системи, както и завършване на един цялостен „delivery“ цикъл с разясняване на няколко DevOps концепции. Списъкът с полезна информация, която научихме, е клонящ към безкрайност, за което сме изключително благодарни на Здравко! Благодарение на обучението му, вече не се плашим от програмирането като неизменна част покрай работата на всеки един от нас.

От Алумни за Алумни: 3 обучения, които общността на 9Academy си подари 1
Здравко Колев, Алумни, Участник от Сезон 7

(IT) Договори – за какво да внимаваме при сключване и изпълнение?

От терминологията и методологията в IT сферта, се преместваме в юридическата страна в света на кодовете и пикселите. Галина Любчева и Ирен Кирязова споделиха ценна информация, добри практики и съвети от правната сфера и най-важните казуси в нея, засягащи информационните технологии. Ключови части от тяхното обучение бяха всички въпроси, засягащи GDPR, Pre-employment screening, защо е важно да проверяваме с кого правим бизнес и как се правитази проверка, IPR на ниво външни и вътрешни договори, софтуерни договори и добри практики и съвети за политиката за риска на компанията, задължения съгласно договорите и работата в екип. Като експерти в юридическата сфера, Ирен и Галина ни помогнаха още по-ясно да разберем правилното функциониране на всеки един бизнес, независимо дали е IT, или не.

От Алумни за Алумни: 3 обучения, които общността на 9Academy си подари 2
Галина Любчева и Ирен Кирязова,Алумни, Участници от Сезон 7

Hack the Interview

За да направим пълен кръг в работната сфера, се обръщаме и към едни от експертите в Алумни клуба на Академията в сферата на човешките ресурси. Ана Вълева и Гергана Михайлова от Сезон 7. Те ни разказаха повече за процеса по подбор и какво т.нар. recruiter-и търсят или имат предвид в различните стъпки в процеса по подбор. В рамките на обучението видяхме както добри, така и по-лоши примери на CV, успяхме да вникнем в по-голяма дълбочина в различните типове интервюта и научихме какво да имаме предвид, когато решим да търсим нови кариерни възможности, както и какво търсят специалистите подбор освен релевантния опит.

От Алумни за Алумни: 3 обучения, които общността на 9Academy си подари 3
Ана Вълева и Гергана Михайлова – Алумни, Участници от Сезон 7

Нямаме търпение, да научим още полезна информация от нашите Алумни и в бъдещите им обучения. Благодарни сме на всеки един от тях, който отдели от времето си, за да сподели опита си с всеки един, участващ в общността на 9Academy. Това е един от начините, чрез които всеки един член на Алумни клуба, продължава своето непрестанно развитие и след приключването на сезона им в Академията. Нещо повече – така за пореден път доказваме, че 9Academy никога не приключва.

Искате и Вие да се срещнете с толкова вълнуващи хора? Следете нашия сайт за още интервюта с алумни и лектори на 9Academy. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог