Светлан Станоев - 9Academy
Кандидатстване

Светлан Станоев


Светлан Станоев 1

„Колкото по-висок е елементът лудост, толкова по-вероятно е да “промениш света”. “Революция в образованието” e смелата цел, която Светлан Станоев и екипа на The Business Institute са си поставили. И последователно преследват тази цел.

Светлан е силна комбинация от висш мениджър, предприемач, финансист и треньор-практик. Основател и мениджър в The Business Institute – трейнинг и образователна организация, наложила се като водеща в сектора. Светлан и екипа на The Business Institute са съавтори и инициатори на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси (съвместна програма с ВУЗФ). Автор е на няколко бизнес модели и инструменти (Business Idea Mandala, Financial Model Canvas), получили широко признание и приложимост в практиката.

Страстта на Светлан  към преподаването и обученията се заражда още от студентските му години. Той е един от примерите за това как можеш да превърнеш хобито си в успешен бизнес. Oще от 1999 г. той е преподавател по корпоративни финанси (към International University, University of Portsmouth), бил е и лектор по финансов и стратегически мениджмънт в Софийския Университет. Oт 2002 г. води и обучения за корпоративни клиенти. Често бива канен за говорител на различни семинари, обучения, интерактивни дискусии.

Светлан има опит като изпълнителен директор в инвестиционен фонд Серес, финансов директор в телекомуникационната компания Орбител и консултант корпоративни финанси в KPMG. Основните области на експертиза на Светлан са стратегически мениджмънт, бизнес моделиране, финансов мениджмънт, финансиране на бизнеса.

Обучения

Оценка на бизнес идея

януари 2014

Това обучение беше част от програмата на модул Предприемачество в Сезон 1 на 9Academy. Лекторът запозна участниците с най-важните понятия, свързани с темата, и даде актуални примери както от своята практика, така и от опита на различни организации в България и по света. В края на обучението участниците имаха възможност да зададат своите въпроси и получиха конкретни съвети и препоръки, както и насоки къде да търсят допълнителна ценна информация по темата. Сезонът се проведе в периода Януари 2014 – Юни 2014.