Новият сезон на ABLE Mentor стартира в края на октомври - 9Academy
Кандидатстване

Новият сезон на ABLE Mentor стартира в края на октомври


Новият сезон на ABLE Mentor стартира в края на октомври 1

Програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor отново ще стартира в цялата страна.

ABLE Mentor е проект на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Основна задача на програмата ABLE Mentor е да свързва студенти и доказани професионалисти с ученици от горните гимназиални курсове в мрежа за споделяне на знания и опит. Учениците и менторите са разпределят в екипи от по 1 ментор и 1 ученик въз основа на общите им интереси. В рамките на 3 месеца те разработват собствен казус или проект, който може да бъде в сферата на предприемачеството, личностното развитие или социалните каузи. В основата на ABLE Mentor е залегнала концепцията за индивидуално менторство и изграждането на устойчива връзка на доверие между участниците във всеки един екип, а основна цел е повишаването на знанията и уменията на учениците.

Кандидатстването за ментори и ученици вече тече с пълна сила, а ето ги и актуалните срокове по градове:
– до 26.09.2016г. за Казанлък
– до 01.10.2016г. за София и Варна
– до 06.10.2016г. за Благоевград
– до 10.10.2016г. за Бургас
– до 14.10.2016г. за Враца

Ако си млад професионалист и искаш да предадеш ценния си опит и знания на ученик, както и да развиеш лидерския си потенциал и да се срещнеш с интересни хора, кандидатствай за ментор!
Ако си 10-ти или 11-ти клас и искаш да получиш ценни съвети от свой личен ментор, да реализираш мечтата си за проект или да усъвършенстваш своите умения, кандидатствай като ученик! Програмата е напълно безплатна!

Ако искаш да се включиш в програмата (като ментор или като ученик) се регистрирай и попълни своя профил на www.ablementor.bg до 1-ви октомври 2016г. Ако си ментор, освен това трябва да изпратиш автобиография до имейла на съответния град, а ако си ученик – да отговориш писмено на въпросите “Каква идея искаш да осъществиш в рамките на ABLE Mentor?” и “Желая да променя…” (свои качества, умения, средата, в която живееш и т.н.) в размер от 150 – 300 думи (текстът трябва да въведеш по време на регистрацията си в сайта).

Официалният старт на програмата и първото общо събитие ще бъдат на 30 октомври.

Програмата ABLE Mentor стартира през пролетта на 2014г. в гр. София. 3 години и 5 успешни сезона по-късно, а днес програмата се осъществява в 6 града в страната – София, Варна, Бургас, Казанлък, Благоевград и Враца. Към момента над 420 екипа (състоящи се от един ученик и един ментор) са завършили успешно програмата!

За повече информация посетете сайта www.ablementor.bg!


Новини