Номинациите за най-добри стартиращи компании в България и региона за 2018 г. са отворени - 9Academy
Кандидатстване

Номинациите за най-добри стартиращи компании в България и региона за 2018 г. са отворени


Номинациите за най-добри стартиращи компании в България и региона за 2018 г. са отворени 1

Тази година, към формата се добавят три нови категории: “Най-добър блокчейн стартъп”, “Най-добър технологичен старъп в сферата на недвижимите имоти” и “Жена – ролеви модел в технологиите”.

За трета поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност да се съревновава с най-успешните стартиращи компании в региона на Централна и Източна Европа. Събитието Central European Startup Awards (CESA) цели да свърже бизнеса и идеите на предприемачите в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България. В страната инициативата се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

През ноември миналата година, София беше домакин на регионалния финал, който събра националните победите от общо 10 държави, заедно със световно известни стартъп гурута и ключови фигури в иновациите, а пред публика от над 300 гости, три български стартъп шампиони грабнаха статуетките в категориите: Най-добро споделено пространство (Puzl CowOrKing), Инвеститор на годината (LAUNCHub) и най-добра стартираща компания в сферата на Интернет на нещата (Bee Smart Technologies).

Тук можете да видите и видеото от това как протече Grand Finale събитието в София.

Надпреварата

Състезанието се провежда в два кръга като започва с приемане на кандидатурите на национално ниво. Заинтересованите да подкрепят българските стартъпи с най-голям потенциал в една или повече от 14-те категории, могат да номинират избраниците си до 15-ти юни (включително) на http://centraleuropeanstartupawards.com/nominate-here. Освен да изберат стартъп на годината, желаещите могат да посочат и най-доброто споделено работно пространство в страната, най-добрия акселератор/ инкубатор, компанията с най-голямо социално въздействие и други.

На следващия етап жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп общността ще реши кои са най-добрите във всяка от категориите. След това публиката отново ще бъде подканена да вземе активно участие като гласува онлайн за предпочитания стартъп в периода между 6ти юли и 6ти август.

Последният етап преди международната надпревара е националният финал – CESA Bulgaria, който ще се проведе през септември в София. Освен че ще награди компаниите и хората, събрали най-много гласове от жури и публика, събитието ще изстреля същите към регионалния финал, където ще премерят сили с представителите на още девет държави. През 2017та, победители на CESAwards Regional Grand Finale бяха три български компании: Puzl CowOrKing (в категория “Най-добро споделено пространство”), Launchub (за “Инвеститор на годината”), а за „Най-добра стартираща компания в сферата на IoT“ бяха отличени Bee Smart Technologies.

 


Новини