„Национални дни на кариерата“ - събитието, от което започват хиляди кариери - 9Academy
Кандидатстване

„Национални дни на кариерата“ – събитието, от което започват хиляди кариери


„Национални дни на кариерата“ - събитието, от което започват хиляди кариери 1

За 17-и пореден път през март и април тази година ще се проведе „Национални дни на кариерата“ Добра Кариера, Добър Живот – най-голямото и мащабно кариерно събитие в България. Форумът отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Между 13-и март и 4-и април в осем от най-важните университетски градове в България – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас, Пловдив – търсещите нови възможности за работа специалисти ще имат шанс да се срещнат на живо с HR специалистите от водещи големи компании в страната, предлагащи свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Сред тях са финансови институции и банки, компании в сферата на ИТ и телекомуникации, производствени, консултантски и търговски фирми, индустриални предприятия, структури на държавната администрация и др.

HR специалистите на компаниите работодатели ще могат да се срещнат и да проведат кратък разговор с всеки, отсявайки неподходящите и в същото време откривайки нетипични кандидати, които иначе не биха кандидатствали за определена позиция. Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера.

#Нашият съвет: В сайта на събитието ще откриете кои компании ще участват тази година. Проучете ги онлайн и си набележете тези, с които непременно планирате да разговаряте. Научете от техните сайтове и социални канали какви са основните им характеристики, какви хора търсят, какво предлагат. Проверете за свободните им работни позиции на jobtiger.bg. Това ще ви спести време в самия ден на изложението.

#Как протича: По време на изложението, ще имате възможност да се срещнете лично с представителите на над 160 компании изложители, които ще презентират себе си креативно и иновативно. Комуникацията е лице в лице и това ще ви помогне да влезете в контакт и да опознаете организацията много по-лично, отколкото позволява едно общуване по мейла, например.

#Защо да посетя: За да натрупате опит в провеждането на интервюта за работа; За да разберете кои са знанията и уменията, които са ви необходими в бъдеще; За да се запознаете с начина на кандидатстване за работа в реални условия; За да не се притеснявате при бъдещи срещи с работодатели; За да се запознаете лично с хората, които избират новите служители на компанията;

Тази година един от акцентите за дошлите до залите ще бъде и възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалните демонстрационни щандове. В София те ще са няколко на брой, на всеки щанд ще има налично различно съдържание, така че само обиколилите цялото изложение ще успеят да се насладят на всяка от виртуалните среди.

Входът за посетители е безплатен!

 „Национални дни на кариерата“ се организира от JobTiger, а генерален спонсор на събитието е Нестле България.


Новини