Запиши се до 19 септември за Национална конференция: „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“ - 9Academy
Кандидатстване

Запиши се до 19 септември за Национална конференция: „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“


Запиши се до 19 септември за Национална конференция: „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“ 1

В дните 29 септември – 2 октомври 2016 г. ще се проведе Национална конференция „Цифрова грамотност и социални умения в 21 век“ във Варна.

Събитието е част от изпълнението по дейностите, свързани с титлата на Варна – Европейска младежка столица през 2017, както и част от седем поредни Национални дебата във Варна.
Национален младежки форум в партньорство с МСМРБ и със сътрудничеството на Фондация „Фридрих Еберт“ целят да поканят над 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии.

Темата поставя акцент върху компетенциите, необходими на младите хора да разгърнат потенциала си като активни и уверени граждани – развитие на основни умения за реализиране на пазара на труда и придобиване на грамотност в цифровите технологии.

Темата следва и най-новите тенденции в европейския контекст, а именно „Новата програма за Умения“ (The New skills Agenda) на Европейската комисия, която е свързана с първия политически приоритет – нов тласък за работни места, умения и инвестиции.

press-4

В конференцията могат да участват представители на бизнес организации, младежки организации и представители на НПО сектора, активни граждани. Няма специфично изискване за участие. Участниците могат да бъдат както в целия спектър на йерархията на своите организации, така и доброволци и инициатори на идеи, които не представляват организация.

Във връзка с XI–то провеждане на Младежко изложение Варна, всички участници ще имат възможността да представят своите организации, събития, каузи и идеи. Удачно е да се подготвят рекламни материали и интересни неформални игри и/или казуси, с които да се ангажират посетителите на изложението.

За регистрация:
Регистрацията за събитието ще е активна до 19 септември. Одобрените участници ще бъдат оповестени на 21 септември. За кандидатстване се изисква да попълните следната форма: линк към формата.

Предварителна програма: на събитието може да свалите от тук.

Логистична информация и пътни разходи: Разходите по настаняване и храноден ще бъдат покрити от организаторите на събитието. Разходите при пътуване с влак и автобус са покрити в двете посоки.


Новини