Младежка награда „Карл Велики“ и как да се включите в състезанието за 2015 година - 9Academy
Кандидатстване

Младежка награда „Карл Велики“ и как да се включите в състезанието за 2015 година


Младежка награда "Карл Велики"

Началото на състезанието за младежката награда „Карл Велики“ бе поставено на 2 декември 2014 година.  Надпреварата се провежда за осма поредна година. Ще бъде връчена на младежи, които ще представят своите проекти, ориентирани към сближаване на хора от европейските държави.

Наградата „Карл Велики“ е инициатива, която се провежда благодарение на Европейския парламент и Фондацията за наградата „Карл Велики“ в гр. Аахен, Германия. Присъжда се всяка година и е за младежи между 18 и 30 години.

Наградният фонд е 10 000 евро, а трите печеливши проекта ще получат съответно 5 000, 3 000 и 2 000 евро за първо, второ и трето място. Ще бъдат избрани от 28-те проекта, номинирани от национално жури в отделната страна членка. Представители на печелившите проекти ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел и Страсбург през есента.

Избраните победители трябва да са пример за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат решения за съжителство на европейците в една общност. Победители в предишни издания са били програми за младежки обмен, артистични и интернет проекти с общоевропейско значение.

Крайният срок за кандидатстване е 2 февруари 2015 година, а имената на трите печеливши проекта ще бъдат избрани на 23 април 2015 година.  

 

Повече информация вижте ТУК.

 


Новини