Менторска мрежа за развитие на ученици - трети сезон! - 9Academy
Кандидатстване

Менторска мрежа за развитие на ученици – трети сезон!


Асоциацията на българските лидери и предприемачи реализира трети сезон на ABLE Mentor, където студенти и доказани професионалисти се свързват с ученици от горните гимназиални курсове и заедно сподеят знания и опит.

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) реализира трети сезон на ABLE Mentor, където студенти и доказани професионалисти се свързват с ученици от горните гимназиални курсове и заедно споделят знания и опит.

 

Каква е целта на ABLE Mentor?

Да помогне на тийнеджъри от 10 и 11 клас да повишат вярата в себе си и шансовете за успех в личен и професионален план.

 

Как и защо да бъда ментор?

Ако имаш желанието да промениш живота на много ученици, споделяйки своите опит и знания, aко си мотивиран и вярваш, че най-добрият пример е личният, ако имаш добри комуникационни умения и мислиш, че има на какво да научиш по-младите, може да кандидатстваш за ABLE Mentor!

Ставайки ментор, ти също ще може да подобриш своите презентационни, комуникационни и организационни умения, ще се забавляваш и ще бъдеш част от менторската мрежа, която ще промени България.

От теб се изисква да бъдеш отговорен и да отделиш 24 часа, разпределени в период от 16 седмици, или иначе казано – по 6 часа месечно, да бъдеш ентусиазиран и усмихнат.

 

Как и защо да се включа, ако съм ученик?

Всеки ученик среща трудности в последните класове от гимназията. Чувства се несигурен и объркан за бъдещия професионален и академичен път.

Е, тук ти ще получиш помощ от хора, минали по твоя път, които ще ти помогнат да решиш проблемите си, ще те насочват и дават кураж да постигнеш всяка цел, която си поставиш.

Включвайки се, ще получиш личен ментор, обучение за решаване на проблеми чрез предприемачески подход и достъп до мрежа от умни и интересни хора на твоята възраст. За целта ще трябва да отговориш писмено на въпроса  „Какво искам да променя … и как ще го направя? в размер от 150-300 думи.

 

Кандидатстването за Сезон 3 на ABLE Mentor е отворено от 12.01.2015 г. до 31.01.2015 г. Третият сезон на ABLE Mentor започва на 08.03.2015 г. и ще се проведе в София, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора и Казанлък.

 

Повече за условията за кандидатстване, може да научиш тук: http://www.ablementor.bg/

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/ABLEMentor?fref=ts

 


Новини