Малките неща са тези, които правят бизнес успеха голям - 9Academy
Кандидатстване

Малките неща са тези, които правят бизнес успеха голям


Георги Малчев за малките неща, които правят бизнес успеха голям

Това послание успяха да пречупят през своя опит и да предадат ентусиазма си на аудиторията в Нов български университет един от любимите обучители в 9 Academy Георги Малчев, както и двама от участниците в първия сезон – Таня Гигова и Владимир Василев.

Георги Малчев започна своята част с това, че учим много повече, когато преподаваме и се опитаме да обясним нещата на някой друг. „9Academy се описва трудно като изживяване“, каза той и продължи с увлекателен разказ за неговата кариера и за предизвикателствата, които е срещал по пътя си.

Георги Малчев отбеляза няколко малки неща, които правят бизнес успеха голям. Основното е изкуството да не казваш „Не“, което всъщност е много трудно. Той съветва да не убиваме идеите на другите и да умеем да слушаме. Изкуството да разказваме истории е свързано с това да разчитаме и даваме ясни сигнали, както и да разказваме правилната и добрата история. Георги Малчев подчерта и необходимостта от това да изграждаме рапорт, т.е. да мислим как можем да изградим отношения с хората. Рапорт става, когато има желание да превъзмогнем себе си и сме готови да надградим успеха.

„Големите неща са големите хора, които правят бизнес успеха голям“, завърши Георги Малчев и даде думата на Таня Гигова.

Георги Малчев

Тя сподели, че през годините е пробвала страшно много неща, но 9 Academy е едно от най-хубавите. След модул Предприемачество се е убедила, че не е предприемач, но вярва, че единственият начин да разберем кое ни вълнува е като пробваме.

За Таня успехът е да намериш себи си, кой си и в какво си добър. Всичко това й е коствало време, затова е учила много и различни неща, но в крайна сметка е открила своето място. Това счита и за най-голямо свое постижение. Също така Таня акцентира върху проблема, че не трябва да се страхуваме да си признаваме какво не можем. „Последователност + постоянство = УСПЕХ!“, завърши вдъхновяващо тя.

Финалът беше за Владимир Василев. Той започна темата за малките неща, които правят бизнес успеха голям с предизвикателство към гостите. След като помоли всички да си затворят очите и да визуализират успеха, разказа и как той самият го вижда.

На първо място е необходима страст към това, което правим. Защото точно страстта не ни дава мира и ни кара да се будим. На второ място е лудостта и да знаем, че въпреки трите НЕ (няма да стане, няма пари, няма смисъл), това, което правим ще ни доведе до успех. Тогава Влади сподели историята на двата проекта, които развива – Jobio и образователните инфографики SmartiGraphs. Третото от малките неща е, че всичко, което правим, трябва да е специално.

Влади призова всички да обявят война на обикновеното и да мислят винаги как да направят нещата необикновени.

Завърши с „Наздраве“ и разказа, че успехът за него и картината, която не му е позволила да се откаже, са били свързани с неговия екип и удовлетворението от това, което са постигнали, отпразнувано с бира в ръка.

„Успехът не е нищо, ако не можеш накрая да го отпразнуваш“, допълни Влади.

За финал той представи първия дигитален кариерен форум „Младите могат“, организиран от Jobio и покани всички да участват.

Очаквайте още вдъхновяващи срещи с обучители и участници във втория сезон на 9 Academy. За да сте сигурни, че няма да пропуснете някое от тях, абонирайте се за нашия бюлетин: http://9academy.com/

 


Новини