Мая Донева - 9Academy
Кандидатстване

Мая Донева


Мая Донева 1

Mая Донева е начело на водеща европейска организация в Брюксел – заема позицията генерален секретар на EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания. 

Преди това Мая Донева е изпълнителен директор на Фондация Карин дом – една организация с традиции в терапията на деца със специални потребности с над 20 години история.

Съосновател е на едно от първите социални предприятия в България – “Социалната чайна”, подпомагащо млади хора, израснали без родители.
Като експерт по социално предприемачество и иновации тя е и един от инициаторите на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица.

След два успешни мандата в борда на Националния младежки форум, Мая се присъединява и към екипа на една от най-големите световни организации с фокус деца и младежи – Европейския младежки форум. 

Мая е обучител, международен консултант и лектор в сферата на социалните иновации и активното гражданство. Работила е в над 35 държави по теми, свързани с човешките права, иновативни модели за управление, детско и младежко участие и застъпничество.

Тя е носител на редица награди за активна гражданска позиция сред които: Награда от Международната младежка камара “10-те най-изявени млади хора” в сферата на Граждански и политически въпроси и номинация за “Човек на годината” от Български Хелзински комитет.

Има магистърска степен от Кардиф Метрополитън в сферата на мениджмънта.

Освен всичко това Мая е майка на три деца.

Обучения

Социално предприемачество

февруари 2018

Това обучение беше част от програмата на модул НПО в Сезон 5 на 9Academy. Лекторът запозна участниците с най-важните понятия, свързани с темата, и даде актуални примери както от своята практика, така и от опита на различни организации в България и по света. В края на обучението участниците имаха възможност да зададат своите въпроси и получиха конкретни съвети и препоръки, както и насоки къде да търсят допълнителна ценна информация по темата. Сезонът се проведе в периода Ноември 2017 – Април 2018.

Социално предприемачество

декември 2018

Това обучение беше част от програмата на модул Предприемачество в Сезон 6 на 9Academy. Лекторът запозна участниците с най-важните понятия, свързани с темата, и даде актуални примери както от своята практика, така и от опита на различни организации в България и по света. В края на обучението участниците имаха възможност да зададат своите въпроси и получиха конкретни съвети и препоръки, както и насоки къде да търсят допълнителна ценна информация по темата. Сезонът се проведе в периода Ноември 2018 – Април 2019.