Khan Academy вече на български език - 9Academy
Кандидатстване

Khan Academy вече на български език


Khan Academy вече е достъпен и на български език. Благодарение на проект за превеждането на сайта тестовата версия вече е факт. Khan Academy e образователна организация с нестопанска цел, която предлага над 6000 видео урока с упражнения към тях, вградени в учебна социална мрежа.Уроците обхващат учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас, модули от висшето образование и от общокултурен характер.

Най-големият образователен сайт Khan Academy вече е достъпен и на български език. Благодарение на проект за превеждането на сайта тестовата версия вече е факт.

Khan Academy e образователна организация с нестопанска цел, която предлага над 6000 видео урока с упражнения към тях, вградени в учебна социална мрежа.Уроците обхващат учебните предмети от 1-ви до 12-ти клас,  модули от висшето образование и от общокултурен характер.

Khan Academy има за цел да промени образованието към по-добро, предоставяйки напълно безплатно образование на световно ниво. Сайтът е предназначен за всички, които искат да научат нещо ново и полезно, да допълнят знанията си или да се подготвят успешно.

Всички ученици  ще могат да използват разнообразна библиотека от знания, включваща интерактивни упражнения, предизвикателства и видео уроци от всяко устройство с достъп до интернет. А учители и родители, регистрирани на сайта, ще имат видимост към работата на учениците и тяхното развитие.

Khan Academy предлага и уникалната възможност за персонална статистика, която да дава информация за личния напредък и отделено време.

В момента версията на сайта е в тестова фаза и все още се набират доброволци за превод.
Ако искате да помогнете, може да се включите от тук – https://trello.com/khanacademy3

Повече информация за Khan Academy е достъпна на  https://bg.khanacademy.org, както и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/KhanAcademyBG?fref=ts


Новини