Заповядайте на 10-то юбилейно издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина  - Кариера в България. Защо не? - 9Academy
Кандидатстване

Заповядайте на 10-то юбилейно издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина  – Кариера в България. Защо не?


Бизнесът в България казва „Има място и за теб“ на сънародниците ни зад граница на 5 септември в Интер Експо Център

„Да, има място и за теб“,  което имат нужда да чуят всички, които се колебаят дали да се върнат в България, за десета поредна година ще бъде споделено на форум “Кариера в България. Защо не?” на 5 септември 2017 година в Интер Експо Център София. Юбилейното издание на най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина тази година е под изключителния патронаж на Европейския парламент. Всеки с опит зад граница, може да присъства като се регистрира безплатно на сайта на форума.

Разбира се, като на всеки форум досега, и тази година най-ценното за участниците ще бъдат контактите. “Голяма част от участниците ни традиционно са и такива, които вече са започнали работа в България, но идват на форума за да търсят нови възможности, да сравнят опита си с други българи, върнали се от чужбина, или да намерят съмишленици за интересни стартъп идеи,” разказват организаторите – сдружение Тук-Там и фондация „Идентичност за България, които през 2008 организират първото издание.

Както и във всички предишни издания на форума, и тази година основният акцент ще бъде възможността на всички участници да се срещнат лично с близо 100 работодатели и да получат информация от първа ръка за това как, колко бързо и в каква посока се развиват кариерните възможности в България. “Това е безценна информация, която българите с опит в чужбина иначе трудно биха получили,” споделят организаторите на форума Сдружение “Тук-Там” и Фондация “Идентичност за България”.

Не на последно място събитието  ще има и силна семинарна програма, поставяйки си за цел да представи секторите с потенциал в България, страната ни през погледна на чужденците, българските иновации и възможностите за стартиране на собствен бизнес. На едно място ще бъдат събрани бизнес лидери, експерти и предприемачи, които ще споделят вълнуващи идеи, научени уроци, тенденции в бизнес средата в България и лични истории за кариерата в България.

Ето какво включва програмата:

10:10-10:20 Откриване

10:20-11:00 България в ЕС: Какво се промени за 10 години | Анна-Мари ВиламовскаРосен Иванов, Юрий Вълковски, модератор: Бойко Благоев

11:10-11:30 Our choice – Bulgaria | Силвен КолоВиктор Иванов

11:40-12:20 Мениджър в България | Божидар ЗахариевВесела Малинова, Георги Ангелов, модератор: Методи Терзиев

12:20-13:10 Кафе на секторите | 10 сектора с по двама представители от всеки

13:10-13:50 Да работиш в България през погледа на чужденците | Анджела Родел, Бари БрандСвен Плате, модератор Елена Радева

14:00-14:20 It’s not a job, it’s an attitude | Камелия Ганкова

14:30-14:50 Готов ли съм да се върна в България? | Мартин Стефанов

15:00-15:40 Работи по призванието си | Антон Стратиев, Владимир Джаркълов, Злателина Бежева, модератор: Александър Хинков

15:50-16:30 Иновирай в България, променяй света | Александър СуминДаниела ИвановаМъри Иванов, модератор: Момчил Василев

По време на Форум “Кариера в България. Защо не?” всеки ще може да получи и безплатна консултация от професионален HR за това как да подобри CV-то си и какво да очаква от интервютата с работодатели в България.

Безплатната, но задължителна регистрация за всички участници вече е отворена на www.karieravbulgaria.com/forum-2017


Новини