Акцентите от дискусията "Какъв е пътят към устойчивите резултати?" - 9Academy
Кандидатстване

Акцентите от дискусията „Какъв е пътят към устойчивите резултати?“


Акцентите от дискусията "Какъв е пътят към устойчивите резултати?" 1

Какво е устойчивост и как да я постигнем? На тези и още много въпроси си отговорихме на 15-ти септември по време на дискусията, организирана с любезното гостоприемство на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специални гости бяха Лилия Еленкова, мениджър проекти в ISIC Bulgaria, Александра Мирчева, един от двамата „Български младежки делегати към ООН“ с мандат 2016/2017 г., Павел Хаджиев, мениджър „Подбори” в JobTiger, Юлиян Бориславов, CEO на ICN.BG, и Велизар Величков, търговски Директор на Grabo.bg.

Основен акцент на дискусията бе устойчивостта, разгледана от нашите гости през техния опит и знания. Лилия Еленкова обвърза термина не само с количествени, но и с качествени показатели, с това да изградиш добър имидж и да се позиционираш като име. Според Александра Мирчева устойчивите резултати идват с устойчиво развитие, а това е не само да задоволиш своите нужди, но да го направиш, без да поставиш под риск следващите поколения. Във връзка с това Павел Хаджиев добави, че устойчивите резултати са онази идея, която поне 2 поколения ще използват. Юлиян Бориславов ги определи като постоянен растеж, а Велизар Величков изрази мнение, че един бизнес е устойчив, само когато има добавена стойност.

В хода на дискусията взеха участие и гости на събитието, които зададоха своите въпроси към панелистите. На въпрос какви са качествата, които трябва да притежаваме, за да постигнем устойчиви резултати, Лилия Еленкова открои автентичността, оптимизма и смелостта. Велизар Величков добави „крещящото“ желание да постигнеш нещо, което да те води към развитие. А Александра Мирчева добави постоянството и справедливостта, определяйки я като онези малки действия и избори, които правим, и които имат отражение някъде другаде по света. Според Павел Хаджиев от JobTiger е необходим микс от качества. „Колкото повече се миксира, толкова по-велики стават хората“, заяви той.

В края дискусията се включиха участници от трите сезона на 9 Academy, които споделиха своите мотиви за участието си и спомени от него. „Преди 9 Аcademy, когато имах някаква идея, всички ми казваха – ти си луда, в 9 Аcademy се запознах с всички други луди„, сподели с усмивка Роси от Сезон 1. По думите й, Академията е променила представата ѝ за България и отношението ѝ към самата нея. Влади Василев от Сезон 2 намери връзка между устойчивостта и вярата, която го е довела до 9 Аcademy. А Данчо от Сезон 3 призова – „Излезте от комфортната си зона с 9 Аcademy. Няма да повярвате какво ще ви се случи!

За финал на вечерта оставихме и голямата ни изненада. Байчо и Люба от екипа на 9Academy обявиха новия ни проект – „Научените уроци“, чийто старт е през ноември. За повече информация – следете сайта на 9Academy и социалните ни мрежи.


Новини